Economic Local

Interzis cu bicicletele în Parcul Expoziției. Au fost date primele amenzi bicicliștilor

Publicat: 24 ian. 2020

Autoritățile locale au interzis accesul cu bicicletele în Parcul Expoziției din zona Copou. Pentru că mulți ieșeni nu țin cont de panoul de informare de la intrarea în parc, polițiștii locali au trecut la aplicarea sancțiunilor în cazul bicicliștilor.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Poliție Locală au sancționat cu amendă în valoare de 200 lei, pe numitul F.I, domiciliat în județul Iași, deoarece a pătruns și circulat cu bicicleta pe aleea din parcul Expoziției, punând în pericol cetățenii din parc, fapt interzis conform panoului de informare de la intrarea în parc”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Se vor realiza două mari axe pentru bicicliști în Iași

Astfel de sancțiuni contravenționale sunt aplicate conform Hotărârii de Consiliu Local al Municipiului Iași nr. 172 din 2002, privind gospodărirea și menținerea curățeniei în municipiul Iași.
Într-o altă ordine de idei, două mari axe destinate bicicliștilor vor apărea în municipiul Iași. Autoritatea locală a inițiat un astfel de proiect intitulat „Axe protejate de circulație pentru biciclete”. În calcul au fost luate două axe, Nord-Sud: Copou – Centru – Bucium, dar și axa Est-Vest: Păcurari – Centru – Tătărași – Dancu. Durata de realizare a studiilor este de maxim doi ani.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu