International

Intoxicatie cu vapori de clor, fatala pentru o femeie de 34 ani

Publicat: 14 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Intoxicatie cu vapori de clor fatala pentru o femeie de 34 ani
Intoxicația i-a provocat femeii astm sever

Intoxicatie cu vapori de clor. O femeie din Anglia a murit după ce a amestecat două soluţii care se folosesc la curăţenie. Iniţial a început să aibă dificultăţi de respiraţie, după care s-a prăbușit pe podeaua din baie.

Celia Seymour, de 34 de ani, era managerul Atlantico Hand Hand Wash, din Betchworth, din Surrey. Se crede că a amestecat prea mult înălbitor cu substanţă de curăţat WC-ul, iar la un moment dat a inhalat foarte mulţi vapori de la cele două.

Mama ei, când a văzut-o, a sunat de urgenţă la spital. Medicii au constatat că substanţele de curăţenie îi provocaseră un astm sever, acesta fiind şi cauza decesului. De altfel, şi cei care au inspectat locuința au ajuns la concluzia că femeii i-a fost fatală combinaţia de înălbitor cu substanţă pentru WC. Gazul obţinut din amestecul celor două i-a afectat foarte mult sistemul respirator victimei de 34 de ani.

Peter Seferi, managerul spălătoriei unde lucra Celia Seymour, a spus că mulţi clienţi vin şi lasă flori în memoria femeii.

„Când cineva moare, oamenii spun doar lucruri de bine despre el în general, dar jur pe viaţa copiilor mei că nici nu ar putea să spună ceva de rău despre ea. Era minunată. Avem o carte cu amintiri, în care străinii îşi trec gândurile pentru ea şi familia ei. Dacă o chemam la 3 dimineaţa, venea imediat. Ajuta pe oricine.”

Julie Seymour: „Mirosea teribil a clor”

Celia Seymour făcea curăţenie în casă pe 19 iulie, în zona Feltham.

„Am sunat-o şi i-am zis că voi ajunge acasă în maxim 5 minute. Mi-a zis că lasă uşa de la intrare deschisă şi că se duce la etaj, să igienizeze baia. Am ajuns în mai puţin de 5 minute. Mirosul de clor era foarte puternic. Mă durea în piept când trăgeam aer. A coborât la parter şi am început să vorbim despre activităţile de peste zi. În decurs de câteva minute însă a început să aibă probleme de respiraţie şi am chemat ambulanţa. Medicul ajuns i-a făcut chiar şi resuscitare”.

Pentru a avea mai multe şanse de supravieţuire, doctorii i-au indus starea de comă, dar după 4 zile a murit. Mama ei, Julie Felon, deşi devastată de veste, a confirmat că e vorba de clor şi de o substanţă folosită la igienizarea WC-ului. Așada, vorbim de o intoxicatie cu vapori de clor.

Tags:
Adauga un comentariu