Actualitate

Intră în licitație contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a A8

Publicat: 28 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Intră în licitație contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a A8
Intră în licitație contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a A8

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, joi, că intră în licitație contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a A8.

Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, CNAIR a transmis, joi, spre validare la ANAP documentația pentru contractul necesar construcției lotului Miercurea Nirajului- Sărățeni (23,4 km).

„Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km. Contractul prevede o perioadă de maximum 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție), iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. După validarea documentației de atribuire, va fi publicat Anunțul de Participare la licitație în cadrul căruia va fi precizată și valoarea estimată a contractului”, scrie ministrul într-o postare pe Facebook.

Conform acestuia, în termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziție publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înființata Companie pentru Investiții Rutiere (CNIR), care se va ocupa de implementarea lui.
Totodată, Directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR), Cristian Pistol, anunță că responsabilul căruia i se va atribui acest contract va avea obligația să construiască inclusiv două #tuneluri bidirecționale cu o lungime totală de 1,07 km, în zona localităților #Măgherani (740 m) și #Chibed (330 m).

Autostrada A8 a fost transferată la noua companie de investiții rutiere

Cea mai mare parte a autostrăzii A8 Tg – Mureș [sectorul montan și cel ieșean] va fi gestionată de Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), conform unui ordin semnat de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Singurele porțiuni care rămân la CNAIR sunt capetele sectorului montan, circa 55 km, care deja se află în fază de implementare. Alături de A8, la CNIR au mai fost transferate două autostrăzi și trei drumuri expres.

„Transferul acestor proiecte a fost posibil doar după operaționalizarea CNIR și numirea unui Director General și a Directorului Economic-Financiar. Obiectivele vor fi preluate în baza unui protocol încheiat între cele două companii”, a anunțat ministrul Transporturilor.

Lista proiectelor transferate de la CNAIR la CNIR:

Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț (secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin)
Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni
Autostrada Bacău – Brașov
Autostrada Ploiești – Brașov
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț
Drumul Expres Focșani – Brăila
Drumul Expres Filiași – Târgu Jiu

Adauga un comentariu