Actualitate

Întrebare pentru Monica Anisie! Vor avea tablete, dar cine le asigura conexiunea la internet elevilor?

Publicat: 02 mai 2020

În spaţiul public, Guvernul prin vocea lui Ludovic Orban şi a Monicăi Anisie, a ieşit în ultima perioadă făcând diverse promisiuni cu caracter electoral, sau nu. Cu fiecare ocazie pe care aceştia au avut-o, au avansat ipoteza precum că Guvernul Orban va da tablete tuturor copiilor ce nu deţin una.

OK! Avem tablete, dar internetul cine îl oferă?

În mojicia lor, guvernanţii au scăpat cel mai esenţial detaliu, internetul. În spaţiul public nu s-a auzit nicio declaraţie referitoare la conectarea efectivă a elevilor, la ‘clasele online”. Ţinând cont că au situaţii dificile din punct de vedere financiar, cine le oferă acestora internetul de pe tableta? Desigur, pentru a face cursuri online, este nevoie şi de o conexiune activă.

Oare câţi dintre elevi îşi permit să plătească un abonament de internet?

Câţi dintre elevii care vor avea parte de tabletele oferite de Guvern vor putea să îşi plătească abonamentul de internet? Un abonament decent la internet, pe cartela, se ridică şi la câteva zeci de euro lunar. Cum poţi să le ceri părinţilor care deabia pot aduce un minim venit în casă, să plătească internetul copiilor? Vorbind de familile cu un singur copil, efortul este unul considerabil. Totuşi, dacă în familie sunt 2, 3 copii? Vorbim de două, trei abonamente de internet.**

Unii primari sunt mai preocupaţi să angajeze pensionari pe salarii de 1000 de euro

Desigur, ajutorul ar trebui să vină şi din mediul local. Primarii localităţilor ar trebui să ofere un sprijin miilor, zecilor de mii de elevi care se afla în situaţia asta. Totuşi, aşa cum arată o anchetă jurnalistică BZI.RO, anumiţi primari sunt mai degrabă preocupaţi să angajeze, pe perioada pandemiei, pensionari pe salarii de aproximativ 1000 de euro.

Guvernul României prin vocea Monicăi Anisie, sau a lui Ludovic Orban ar trebui să clarifice acest aspect. Aceştia trebuie să iasă în spatiul public şi să explice exact cum va arăta acest proces de modernizare. În lipsa unui plan concret publicat, rămân doar promisiunile politice a unui sistem de învăţământ modern, promisiune pe care romanii le-au auzit de 30 de ani încoace.

**Vorbim de regiuni ale ţării care nu au acoperie de fibră optică/internet fix. În aceste regiuni, singura posibilitate este cea a unui abonament cu internet.

Adauga un comentariu