Actualitate

Întrebat de vacanța din Coreea de Sud, Iohannis le râde în față românilor: „Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”

Publicat: 23 apr. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Întrebat de vacanța din Coreea de Sud Iohannis le râde în față românilor Nu știu cum definiți un avion de lux eu am venit cu o aeronavă mică
Cuplul prezidențial, nouă vacanță de lux în străinătate

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, 23 aprilie, întrebat de un ziarist de ce a ales să călătorească în Coreea de Sud cu un avion de lux, că toate deplasările sale în străinătate sunt efectuate “în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.

“Da, am venit într-o deplasare externă așa cum au fost și multe altele în interesul și pentru România. Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus Klaus Iohannis.

Chestionat de un alt ziarist despre oportunitatea achiziției unei aeronave pentru deplasările demnitarilor români, președintele a răspuns:

“Această solicitare există de multă vreme” dar “niciun guvern nu a considerat că este momentul potrivit pentru așa ceva”.

Tot legat de acest subiect, Klaus Iohannis a mai declarat: “Toate deplasările mele sunt planificate, oportune, în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.

Avionul privat de lux cu care președintele Klaus Iohannis a plecat spre Coreea de Sud a decolat duminică din Sibiu și este același cu care a călătorit în Emiratele Arabe și turneul din Africa din 2023, anunță Boarding Pass, site-ul cu informații din domeniul aviației, printr-un mesaj pe Facebook. Președintele Iohannis a mers în turnee în Africa, America de Sud și Asia în 2023, epuizând banii de deplasări externe încă din iunie. Guvernul i-a suplimentat fondurile cu 1,5 milioane de euro anul trecut.

În 2022 și 2023, Iohannis a efectuat deplasări externe de 3,3 milioane de euro, respectiv peste 8 milioane de euro. În unele călătorii, avionul privat folosit de președinte a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția președintelui, care îl însoțește în călătoriile oficiale.

Miniștrii din suita prezidențială a lui Iohannis au plecat cu alt avion

Miniștrii Apărării și de Externe, Angel Tîlvăr și Luminița Odobescu, care fac parte din delegația prezidențială, au plecat în Coreea de Sud cu alte avioane

”Președintele României va efectua o vizită oficială în Coreea de Sud în perioada 22-24 aprilie 2024, potrivit informațiilor oficiale. Acesta își va începe călătoria duminică și va zbura spre Seul (Coreea de Sud) cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg. Avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar și în „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023)”, este mesajul publicat de Boarding Pass.

Preşedintele Klaus Iohannis a început luni, 22 aprilie, o vizită oficială în Coreea de Sud, având, printre altele, o întâlnire cu preşedintele Yoon Suk-yeol, premierul Han Duck-soo şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi ai mediului de afaceri. Este însoțit de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi secretarul de stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Comentarii
 • Ce puscarie te asteapta criminalule ! Razi tu de romanii carora le furi zeci de milioane de euro ,rahatule iohannis cu haimanaua carmen. Ce pusca in kap meriti ! Strainule mortii ma -ti nu mai veni cu haimanaua ta in tara noastra care nu este a ta. Plimba- te pe banii romanilor cu haimanaua carmen si ,ramai acolo, la 2 m dedesubt

 • ,,…CHIAR DACA AZI SFANTUL PURTATOR DE BIRUINȚA PLANGE, MAINE, ACEST SFANT IȘI VA ȘTERGE LACRIMILE ȘI VA PURCEDE LA LUPTA. PENTRU CA IN ULTIMII DOI ANI, SFANTUL ȘI-A MARIT OȘTIREA CU MUCENICII ACESTUI NEAM. S-AU RIDICAT LA CERURI ȘI S-AU FACUT MUCENICI, CA SA INTAREASCA OȘTIREA ȚARII, OȘTIRE CARE CU SIGURANȚA SE VA AȘEZA IN SPATELE SFANTULUI, SPRE A FI DUSA LA BIRUINȚA ! AȘA CUM EL, SFANTUL, IN NUMELE LUI CRISTOS, A INVINS BALAURUL, O MAI POATE FACE INCA O DATA ! PENTRU CA LANGA MUCENICII NEAMULUI, INCA EXISTA OASTEA TACUTA A CREDINCIOȘILOR !…”

  ,,Cândva țara aceasta a avut un Vodă. Ștefan se numea. Zis și Ștefan cel Mare.

  El a avut un crez și un Steag de luptă. Pe steagul său de luptă, în fruntea oștirii era Icoana Sfântului Purtător de Biruință Gheorghe. Vodă Ștefan l-a ales ca Patron al Oștirii Moldovei, crezând din tot sufletul că acest Sfânt, vine alături de el în luptă cu toți ostașii morți pentru Cristos !
  Și exact așa a și fost. Mărturie a rămas salba de mănăstiri a Moldovei. Asta a fost Lucrarea Harului.
  Mai târziu, Sfântul Gheorghe a fost ales ca și Patron al Forțelor Terestre ale României.
  Adică al Armatei Romane.
  Azi, Sfântul Gheorghe plânge ! Plânge pentru că nu mai are oștire pentru care să vină în ajutor.
  Oștirea lui, a traversat linia „inamică” și a pactizat cu „balaurul” ! Cei ce erau îmbrăcați în uniforme, s-au lepădat de cei pe care trebuia să-i slujească și să-i apere, pregătindu-se de asalt asupra oamenilor simpli.

  ÎN FIECARE ZI, DE DOI ANI, AM VAZUT CUM MAJORITATEA DINTRE EI, IMBRACAȚI IN UNIFORME AU FOST „BALAURUL” IN SINE ! AU HARȚUIT, AU BATUT, AU AMENDAT, AU PROFANAT, AU ASUPRIT ȘI OMOARAT OAMENI. TOATE ASTEA IN NUMELE UNOR INDIVIZI STRAINI DE CREDINȚA CREȘTIN-ORTODOXA, IN NUMELE UNEI MASCARADE DE ASUPRIRE NEMAIVAZUTA PANA ACUM IN ISTORIA NEAMULUI NOSTRU. CU VOIE DE LA STAPANIREA STRAINA DE ACEST NEAM ȘI MARTIRII SAI ! CACI EI, „STAPANII” NU AU NICI O LEGATURA CU POPORUL ROMAN. EI SLUJESC „BALAURULUI”! DOAR LUI !

  Chiar dacă azi Sfântul Purtător de Biruință plânge, mâine, acest Sfânt își va șterge lacrimile și va purcede la luptă. Pentru că în ultimii doi ani, Sfântul și-a mărit Oștirea cu mucenicii acestui neam.
  S-au ridicat la Ceruri și s-au făcut mucenici, ca să întărească Oștirea țării, Oștire care cu siguranță se va așeza în spatele Sfântului, spre a fi dusă la Biruință !
  Așa cum el, Sfântul, în numele lui Cristos, a învins balaurul, o mai poate face încă o dată !
  Pentru că lângă mucenicii neamului, încă există Oastea Tăcută a credincioșilor !
  Și această Oaste Tăcută este mult mai numeroasă și mai puternică fără haină militară, de miliție sau jandarmerie ! Infinit mai puternică prin tăcere și faptă ! Chiar dacă nu se vede.
  Și poate tocmai de aceea Lucrarea Duhului Sfânt este cea mai mare în vremuri grele, de asuprire totală. Și se face în Taină. Ca toate Lucrările Dumnezeiești !
  Înfrângerea nu se declară când cazi ! Înfrângerea se declară când refuzi să te ridici !
  Neamul românesc a căzut, dar a căzut doar în genunchi, nu definitiv. De acolo, din genunchi, se va ridica întărit în credință, chiar dacă mulți au obosit, s-au rătăcit pe Cale, au deznădăjduit și s-au simțit pierduți în întunericul adus de balaur. Neamul Românesc a învățat să Cadă și să se Ridice ! De două mii de ani !
  Știe că ăsta e drumul spre Mântuire ! Nu există Mântuire fără Cădere !
  Vouă, celor ce ne-ați pus în genunchi, vă mulțumim ! Doar așa putem să ridicăm privirea spre Cer !
  De acolo, din genunchi, se vede Cerul mai aproape. Pentru că, așa se spune în rugăciunea Epiclezei mari: …”din genunchii inimii mele…”! Astfel, în Numele Lui, și cu ajutorul Sfântului Purtător de Biruință, vom putea fi Biruitori, întâi asupra răului din noi și apoi, asupra răului de lângă noi.
  Astfel, vom putea să fim biruitori asupra Balaurului ! Încă o dată ! Și de câte ori va fi nevoie !
  Bucură-te Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, purtatorule de Biruință !’’
  https://www.activenews.ro/opinii/Zoe-Dantes-Sfantul-Gheorghe-plange.-De-doi-ani-174003
  Steagul de lupta al Moldovei lui Stefan cel Mare si Sfant: https://www.activenews.ro/thumb-888?/articole/174003.jpg

Adauga un comentariu