National

Introducerea certificatului digital în toate orașele indiferent de incidență, următorul pas luat în calcul

Publicat: 29 sept. 2021
O mână care ține un telefon în mână în care est afișat un certificat digital covid-19
MAI spune că există medici de familie care ar da persoanelor neinfectate cu COVID-19 rezultate pozitive false pentru a beneficia de dovadă de trecere prin boală

Implementare certificatului digital în toate localitățile din România, nu doar în cele cu incidență mare, este următorul pas luat în calcul, spune ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila: „în Bruxelles poți fi oricine. Dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, ești controlat”.

Cseke Attila a fost întrebat, miercuri seara, într-o emisiune tv, dacă ar trebui generalizată folosirea certificatului verde.

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii.

În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a răspuns ministrul interimar al Sănătății.

„Normalitate este să ne vaccinăm, să credem în știința medicală. Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact același lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit.

Și dacă nu credem în asta, atunci trebuie să ne uităm mai spre vest, să vedem că nu sunt mai proști decât noi și s-au vaccinat”. a adăugat Cseke Attila.

Comentarii
  • Daca au mai multi bani nu insemna automat ca „sunt mai destepti ca noi”.
    Declaratie tipica de…prost!!! Comunismul de unde a pornit, desteptule? Unde a publicat Marx Manifestul Comunist in 1848? La …LONDRA!!!
    Dar nazismul de unde a pornit, desteptule? Din Orient, cumva???

  • Bai tampitule…pai fa intai si restul sa fie ca in Occident….incepand cu modul in care tratati bolnavii… Si poti fi bolnav si automat poti transmite bine mersi si daca esti vaccinat si ai rahatul de green pass in buzunar…. Zic sa te trezesti oleaca din noaptea mintii, sa compari intai tot sistemul de sanatate pe care-l birjaresti aiurea, cu Occidentul mult visat. Sa vezi ca nu-i gasesti asemanare nicicum.

Adauga un comentariu