Actualitate

Inuman! Un migrant din India a fost bătut de poliţiştii locali din Teleorman! Bărbatul a rămas fără loc de muncă şi caută cu disperare o sursă de venit pentru a-și întreține familia – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 24 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inuman Un migrant din India a fost bătut de poliţiştii locali din Teleorman Bărbatul a rămas fără loc de muncă şi caută cu disperare o sursă de venit pentru a-și întreține familia - GALERIE FOTO VIDEO
Un migrant din India a fost bătut de poliţiştii locali din Teleorman

Momente reprobabile pe străzile din Alexandria, judeţul Teleroman unde poliţiştii locali l-au bătut pe un bărbat migrant din India care a venit în România pentru a munci. Bărbatul a ajuns în țară având un permis de muncă şi a lucrat în construcţii în Braşov. Conform jurnaliştilor care l-au găsit dormind pe o stradă din oraș, firma la care lucra a fost nevoită să facă restructurări iar indianul a ajuns pe străzi.

Bărbatul a rămas fără nicio sursă de venit şi cerşeşte de la trecători pentru a-și putea cumpăra minimul de mâncare. În India este viaţa grea şi singura dorinţă a bărbatului este de a găsi ceva de muncă pentru a putea trimite acasă, din puţinul lui, bani pentru cei doi copii pe care îi are.

Un migrant din India a fost bătut de poliţiştii locali din Teleorman

Jurnaliştii de la impactnews24.ro au sesizat faptul că pe străzile din Alexandria, judeţul Teleorman stă un bărbat migrant din India care cerşeşte. Pentru a vedea ce poveste se ascunde în spatele acestei neputinte, jurnaliştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că doi poliţişti de la Poliţia Locală din Alexandria l-au agresat pe bărbat. De altfel, acesta avea masca plină de sânge și stătea întins pe o bancă din oraș.

” Cu masca pe gura, plină de sânge, tremurând de frig şi de frică, ne-a spus povestea să. A plecat din India cu un permis de munca emis încăpând cu august 2020, pentru o firmă din Braşov. A lucrat la asfaltări până acum o lună, când compania respectivă a întâmpinat probleme financiare şi ar fi făcut restructurări.

Aşa a ajuns pe străzi, şi, din întâmplare, în Alexandria de Teleorman.

Aici a fost batjocorit şi chiar bătut de cei care ar fi trebuit să îl apere.

Chiar în această seară, un echipaj de poliţie locală format dintr-un bărbat şi o femeie care obişnuieşte să facă grătare la Frumoasa cu şeful acestei instituţii, fiind deci o protejată a conducerii a oprit maşina în dreptul băncii pe care bărbatul se odihnea.

S-au dat jos la el şi l-au trezit cu picioarele.

Pentru că Ajay nu vorbeşte decât engleza, s-au dat păgubaşi şi au plecat, nefiind în stare să desluşească la lumina lanternei documentele bărbatului, redactate în indiană şi engleză, în condiţiile în care ne îndoim că poliţiştii locali din Alexandria stăpânesc limba romană.” se arată în textul publicat de jurnaliştii din Alexandria.

Bărbatul cerşeşte de la oameni şi are doar dorința de a-și găsi un loc de muncă

De altfel, în continuarea textului, jurnaliştii l-au întrebat pe bărbat ce doleanţe are acesta. Bărbatul le-a spus că singurul lucru pe care și-l dorește este găsirea unui loc de muncă pentru a putea trimite bani familiei sale din India, familie care se confruntă cu o sărăcie lucie.

Apoi, nervoşi că reporterii publicaţiei ImpactNews24 se îndreaptă către zona pentru a vedea despre ce este vorba, cei doi “oameni ai legii” s-au urcat rapid în maşină, au pornit rampa luminoasă şi au întors pe linie dublă continua, în grabă probabil spre o altă “urgenţă”.

Ne-am apropiat de bărbatul lovit cu picioarele de angajaţii primăriei care poartă haina de poliţist local şi am aflat o poveste dureroasă: pentru a asigura trailul celor doi copii, bietul om a fost nevoit să obţină o viză de munca tocmai în ROmânia, la drumuri şi poduri, ca muncitor, la 6000 de kilometri de căminul său. A ajuns să doarmă pe străzi, înfometat şi în frig.

Nici nu ştie exact unde este.

De câteva zile cerşeşte bani oamenilor din Alexandria pentru a-şi putea cumpăra un pateu de la nonstop.

Lihnit de foame şi murdar, ne spune că şi-ar dori să continue să muncească la noi în ţara , întrucât în India nu poate să îşi întreţină familia.

Are permis de munca valabil până în august 2021 şi este dispus să muncească în orice domeniu.

Reporterii noştri i-au adus o masă caldă şi haine noi în care să se schimbe, precum şi o pătură nou nouţă, să îi ţină de cald.

Am vrut să îi arătăm ca în Teleorman şi Alexandria nu sunt doar oameni cărora nu le pasă de semeni şi care nu şi-au pierdut umanitatea. I-am promis că vom reveni şi mâine cu o masă caldă, cu condiţia să îl vedem schimbat şi spălat.

Cu lacrimi în ochi, ne-a mulţumit şi ne-a spus că ne va aştepta. Toată scena s-a petrecut chiar în parcul central din Alexandria, din fata mănăstirii Sfântul Alexandru, simbolul oraşului. conchid jurnaliştii

Adauga un comentariu