National

Investiţiile pentru Dacia vor fi amânate

Publicat: 21 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Investiţiile pentru Dacia vor fi amânate

Conducerea Uzinei Dacia a anunțat că amână o investiție din cauza problemelor actuale de pe piața auto. Sindicaliștii spun că asta va însemna o avansare mai grea a lucrărilor pentru următoarele modele. Mai mult, angajații nu vor mai munci în weekenduri cum obișnuiau, ci de luni până vineri.

Piaţa auto a fost în prăbuşire în luna ianuarie la nivel european, astfel încât inmatricularile au scazut cu 10%, iar în cazul Dacia cu peste 30%. pentru angajați.

Grupul Renault a decis, în schimb, să realizeze numai investiţiile legate de procesul actual de producţie, nu şi extinderea capacităţii uzinei de la Mioveni ce urma să fie realizată ca parte a unei investiţii totale de 100 milioane euro.

Chiar şi aşa, aducerea Uzinei de la Mioveni la nivelul necesar producerii de maşini electrice se va face într-un ritm mai lent. Deocamdantă se pregătesc secțiile Montaj, Presaj sau Vospitorie.

Investiţiile care au fost acum suspendate la Dacia ar fi trebuit să crească producţie de la 350.000 la 406.000 de unităţi anual.

 

Adauga un comentariu