National

Ioan Stoica, patronul jocului Caritas, evacuat din propria locuinţă

Publicat: 15 ian. 2021
Patronul jocului Caritas, Ioan Stoica, în tinerețe într-un birou
Patronul jocului Caritas a ajuns în stradă

Ioan Stoica, unul dintre cei mai bogați români la începutul anilor ’90, a fost evacuat din garsonieră în care locuia cu chirie, în Brașov. Patronul jocului Caritas nu și-a plătit utilitățile de mai mulți ani iar proprietarul a fost nevoit să-l dea afară.

Ajuns la 76 de ani, Ioan Stoica s-a retras după falimentul Caritas de la Cluj, la Brașov.

Caritas a fost un joc de tip piramidal care a funcționat în România câțiva ani de zile. Sute de mii de români au investit în el peste 4 miliarde de dolari, iar la prăbușirea jocului 300.000 de oameni și-au pierdut toți banii.

Imediat după prăbușirea Caritas, Ioan Stoica s-a evaporat și nimeni nu a mai dat de el. S-a zvonit chiar că a fugit din țară pentru a scăpa de furia oamenilor care rămăseseră fără economiile de-o viață.

Fondatorul jocului piramidal Caritas a fost condamnat, în 1995, la șapte ani de închisoare, însă pedeapsa i-a fost redusă ulterior și a fost eliberat în iunie 1996.

Comentarii
  • Ala care pui titluri, citestesi articolul inainte. Dupa ce ca dai copy paste la fluxul de stiri, mai pui si titluri idioate. Statea cu chirie, nu era propria locuinta.

Adauga un comentariu