National

Aproximativ 3.000 de cabinete medicale vor fi modernizate. Ioana Mihăilă a făcut anunţul

Publicat: 06 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aproximativ 3.000 de cabinete medicale vor fi modernizate. Ioana Mihăilă a făcut anunţul
Ioana Mihăilă spune că apariția valului 4 de COVID-19 coincide cu sezonul gripal

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a afirmat că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prevăzute mai multe sume care pot să permită dotarea cu cel puţin 3.000 de cabinete a unor medici de familie.

„În PNRR am prevăzut alocarea unei sume considerabile pentru dotarea cabinetelor din asistenţa medicală primară, adică a medicilor de familie, prioritizând medicii de familie şi cabinetele din mediul rural, astfel încât serviciile de bază şi cele de un grad mediu de complexitate să fie aduse cât mai aproape de pacienţi. Practic, ce am prevăzut este dotarea a minimum 3000 de cabinete de medici de familie”, a afirmat Ioana Mihăilă sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Vaslui. unde participă la campania de vaccinare anti-COVID.

Ministrul a subliniat importanţa prevenţiei în sănătate.

„Cred că această pandemie ne-a dat o lecţie foarte bună şi ne-am amintit încă o dată cât de importantă este îngrijirea medicală pre-spitalicească, în prevenţie, în diagnostic precoce, în tratamentul şi monitorizarea pacienţilor cronici şi de fapt o mare parte a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă se axează tocmai pe investiţii şi pe măsuri menite să crească accesul şi complexitatea serviciilor în asistenţa pre-spitalicească”, a mai declarat Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că au fost făcute modificări criteriilor pe baza cărora unităţile sanitare care au acordat asistenţă medicală patologiei COVID pot organiza activitatea în aşa fel încât să fie permis accesul pacienţilor non COVID în aceste unităţi.

Ioana Mihăilă a vorbit despre importanţa vaccinării copiilor

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre vaccinarea copiilor, aceasta precizând că imunizarea minorilor este foarte importantă deoarece aşa le poate fi permis să intre în contact cu persoanele adulte. Imunizarea copiilor va reduce riscul de a contracta boala.

De asemenea, vaccinarea copiilor este importantă pentru sănătatea publică şi este sigură pentru copii. Ea a fost dovedită atât de Asociaţia Europeană a Medicamentului, cât şi cea Americană.

„Cred că e important să vaccinăm copiii, pentru că aşa le putem permite acestora să intre în contact mai uşor cu persoanele adulte care sunt nevaccinate sau care nu se pot vaccina şi le reducem acestora riscul de a contracta boala. Vaccinarea copiilor este importantă pentru sănătatea publică şi este sigură pentru copii. Ea a fost dovedită atât de Asociaţia Europeană a Medicamentului, cât şi cea Americană. Din acest motiv a şi fost acceptată şi recomandată”, a precizat Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre noul incendiu care a avut loc la un spital

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre un nou incendiu care a avut loc în cadrul unui spital. Aceasta a precizat faptul că în urma incendiului din fericire nici un pacient nu a suferit traume. Totul ar fi început după ce dintr-un aer condiţionat a început să iasă fum. Pacienţii internați la Spitalul de Boli Cronice din Călineşti, judeţul Argeş au revenit, după ce au fost evacuați.

„Pacienţii care au fost evacuaţi au revenit. Nimeni nu a suferit niciun fel de traume şi nu au suferit în urma acelei alarme legată de fumul care a ieşit dintr-un aer condiţionat. Ne bucurăm că nu au fost niciun fel de victime”, a răspuns ministrul Sănătăţii, ea fiind întrebată de jurnalişti despre incidentul de la spitalul din Călineşti.

Adauga un comentariu