Actualitate

Ion Cristoiu arată de ce oamenii își pierd încrederea în mass-media

Publicat: 20 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ion Cristoiu arată de ce oamenii își pierd încrederea în mass-media
Jurnalistul Ion Cristoiu

Ion Cristoiu arată de ce oamenii își pierd încrederea în mass-media. Celebrul jurnalist susține că ordonanța de urgență, modificată și adoptată recent de Parlament, prin care Guvernul oferă sume de bani presei, este o cursă prin care opinia publică își pierde încrederea în mass-media. De asemenea, arată cât de naiv este PSD, partid care are impresia că are parte deproteția votului din Parlament.

Jurnalistul Ion Cristoiu: ”Asta ne confirmă ceea ce v-am spus de vreo două-trei ori până acum că, de fapt, nu avem opoziţie”

Conform lui Ion Cristoiu, ordonanța de urgență este un pas extrem de greu pe care presa trebuie să îl treacă. Faptul că acest OUG a fost aprobat de aproximativ toți parlamentarii care fac parte din PSD, demonstrează că aceștia au uitat că presa nu le aparține și nu vor avea parte de protecția Guvernului PNL, doar dacă i-au făcut pe plac.

„Cei de la PSD, nici Ciolacu nu au înţeles nimic. Nu au înţeles acest lucru: presa nu e a lor, este fie alcătuită din divizia presă, unităţi militare, fie cum spun eu, unităţi de lucru din restul presei independente. SRI nu are nevoie să aibă toate televiziunea, toată Antena 3, au acolo 2-3 puncte de lucru, 2-3 emisiuni prin care îşi rezolvă problemele. Nu au avut curaj să respingă această ordonanţă de urgenţă, ba chiar au sporit această iluzie că dacă au fost de acord acum cu Guvernul PNL, presa, care a primit bani, va fi de treabă şi cu ei şi că dacă ar fi respins ordonanţa de urgenţă, atunci presa s-ar fi năpustit asupra lor. Asta ne confirmă ceea ce v-am spus de vreo două-trei ori până acum că, de fapt, nu avem opoziţie”, afirmă Ion Cristoiu.

Totul se rezumă la publicitate. Ion Cristoiu arată de ce oamenii își pierd încrederea în mass-media

Publicistul a mai arătat că Guvernul nu a dorit să atragă presa de partea lui și fiindcă este vorba de publicitate, Ordonanța ar fi trebuit contestată la Curtea Constituțională.

„Deci aici avem o iluzie a PSD, şi doi, şi o iluzie a Guvernului. Această negustorie cu presa de fapt nu a urmărit câştigarea presei de către PNL pentru ca în campanie electorală sau acum, în perioada gestionării pandemiei să fie de partea lor. Pentru că, dacă aţi observat, contractele constau în a publica un spot cu una cu mască. Din punctul acesta de vedere trebuia contestat din start la CCR pentru că nu e vorba de informare, e vorba de publicitate. Adică Guvernul putea să facă acelaşi lucru închiriind spaţiu la companiile de publicitate şi ele decideau ce şi cum”, a completat Ion Cristoiu.

Din punctul lui de vedere, efectul acestei ordonanțe va fi neîncrederea opiniei publice în presă, nu în ceea ce a vrut Guvernul să promoveze.

„Această negustorie făţişă a Guvernului a fost o capcană întinsă presei de PNL şi în felul acesta opinia publică a devenit neîncrezătoare în presă, nu în campania Guvernului. Nu cred că am mai pomenit în istoria presei româneşti nişte nărozi aşa de mari. Sigur, au luat şi nişte bani. Ca mogulii, că mogulii au hotărât, banii în buzunarul lor se duc, nu sunt bani ai jurnaliştilor. Cred că intenţia Guvernului a fost perfidă. Şi anume să compromită presa asta, că e cumpărată, pentru că dacă aţi observat cei mai mulţi bani s-au dus la presa aşa-zis pesedistă, antipenelistă şi atunci nimeni nu mai crede în presă pentru că, de fapt, ei au o altă parte importantă a presei care nu ascultă de contracte, ascultă de ordine”, a subliniat jurnalistul.

Adauga un comentariu