Actualitate

Ion Cristoiu, despre restricţiile impuse în România: „Introducerea treptată a măsurilor de restricţii a făcut parte tot din instrumentul de afacere”

Publicat: 28 apr. 2020

Ion Cristoiu atrage atenţia că restricţiile nu au fost impuse de actuala putere din grija pentru viaţa şi sănătatea românilor, ci din anumite calcule, iar eliminarea treptată a acestora va avea la bază aceleaşi raţiuni, fiind vorba despre un abuz uriaş.

“Între timp, ne-am obişnuit. Interzicerea site-urilor anumite decizii sau demiterile abuzive nu au nicio legătură cu starea de urgenţă, ci cu abuzurile tipice unei puteri. Din punctul acesta de vedere vă semnalez un alt pericol uriaş. Măsurile de restricţionare nu pentru că pe ei îi durea sufletul de români, că se vor închide restaurantele şi că se gândeau hai să le mai păstrăm ca să nu omorâm economia, ca să nu ţinem oamenii în casă. Nu. Introducerea treptată a măsurilor de restricţii a făcut parte tot din instrumentul de afacere.

Adică, în momentul în care faci treptat, treptat, treptat, ai un instrument teribil de control. Dacă vrea Guvernul, închide restaurantele, nu vrea, eşti bucuros. Acelaşi lucru se întâmplă acum. Un abuz uriaş în legătură cu măsurile de relaxare. Ele vor fi făcute treptat, dar că au ei grijă să nu murim. Haideţi să fim serioşi. Vor fi introduse treptat pentru că poţi să şantajezi şi să mituieşti. Adică, vine 15 mai. Şi zici ‘domle, la ce dăm drumul prima dată?’”, a susţinut Ion Crisotiu.

Adauga un comentariu