National

Ion Cristoiu despre starea de urgenţă: „Sigur se prelungește. Sunt multe presiuni politice”

Publicat: 08 mai 2020

Ion Cristoiu a făcut câteva declaraţii cu privire la starea de urgență. Jurnalistul crede că măsurile se vor prelungi cu siguranță.

„Astăzi a crescut brusc numărul de infectări. Probabil o să crească și numărul de morți și deja e o pregătire de artilerie (…). Sigur va fi o prelungire a stării de urgență și dintr-un simplu motiv – ei vor păstra foarte multe măsuri restrictive.

Nu se vor da drumul decât la puține lucruri, de exemplu circulația între localități va fi restricționată și atunci această restricționare nu poate fi făcută prin ordonanță de urgență.

Ea ar încălca unele drepturi. Drepturile de circulație, drepturile de a face adunări, de a merge la biserică sunt drepturi constituționale care nu pot fi oprite decât prin decret. Se va da un decret de prelungire, pariez cu dumneavoastră.

Va fi o nebunie, va fi o formulă de presiune asupra Parlamentului ca să voteze prelungirea și vor da apoi ordonanțe militare de relaxare.

Vor reglementa anumite domenii prin ordonanță militară, fără decret de prelungire nu poate funcționa ordonanța militară”, a spus Ion Cristoiu, duminică seară, la Antena 3.

Comentarii
Adauga un comentariu