Actualitate

Ion Cristoiu, după declarația președintelui Klaus Iohannis: ”Muriți liniștiți, avem unde să vă înmormântăm. Nu mă poate liniști nimeni!”

Publicat: 02 nov. 2020
ALT=«Jurnalistul Ion Cristoiu»
Jurnalistul Ion Cristoiu

Ion Cristoiu este convins că președintele Klaus Iohannis nu va renunța, iar alegerile parlamentare se vor desfășura pe data de 6 decembrie. De asemenea, publicistul este de părere că președintele trebuia să convoace partidele parlamentare la consultări pe această temă.

„Nu va da înapoi. Alegerile nu mai pot fi date înapoi, dar singurul lucru raţional, dar el nu-l face, este acesta să convoci partidele parlamentare la consultări”, a afirmat Ion Cristoiu, potrivit Mediafax.

Ion Cristoiu: Mâine, poimâine o să ne spună: ”Muriţi liniştiţi, că avem unde să vă înmormântăm”

„Preşedintele e într-o fază în care consilierii îl conving că tot ce spune el este aur curat . Observaţi că el face o mare greşeală, îşi ia mullte lucruri asupra sa. Trebuie să laşi unele lucruri să le spună specialiştii. A fost mesaj către naţiune, asta e grav. Şi atunci semnalul e că e groasă rău dacă el ne spune să ne îmbolnăvim liniştiţi. Dacă era, se făcea o conferinţă de presă, venea Raed Arafat şi răspundea unei întrebări. Dar a fost un mesaj către naţiune ”îmbolnăveşte-te grav, nu e nicio problemă, că noi avem unde să te tratăm”. A ajunge la Terapie intensivă înseamnă să te îmbolnăveşti grav. E sinistru, mâine- poimâine o să ne spună ”muriţi liniştiţi,că avem unde să vă înmormântăm”, pentru că terapia Intensivă este un moment în care nu-şi doreşte nimeni să ajungă.(…) Nu mă poate linişti nimeni”, a adăugat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: Raed Arafat sau ministrul Sănătăţii nu au ieşit ei cu declaraţii pentru că fiecare îşi apără pielea

Dacă vine preşedintele şi spune ”să ştiţi că o să creştem capacitatea înseamnă că în perioada următoare o să avem un număr mai mare de infectări”. Raed Arafat sau ministrul Sănătăţii nu au ieşit ei cu declaraţii pentru că fiecare îşi apără pielea şi singurul care nu-şi dă seama că e bine în perioade din astea să şi taci este el. La un moment ajungi la convingerea că tu eşti mai tare. Uitaţi-vă în conferinţele de presă. El ne spune să ne spălăm pe mâini şi noi ne îmbolnăvim şi mai rău”, a conchis Ion Cristoiu.

Klaus Iohannis: Pot să vă spun în următoarele maximum zece zile vom avea, suplimentar faţă de ce există acum, 123 de paturi de Terapie Intensivă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, într-o declaraţie de presă la Cotroceni, că „planul strategic pentru următoarea perioadă prevede etape clare de implementare şi urmăreşte deschiderea unor noi capacităţi de terapie intensivă distribuite la nivel naţional, precum cele de la Oradea, Constanţa, Craiova, în locaţii nou construite cu destinaţii de Terapie Intensivă sau care se vor transforma în secţii de terapie intensivă. Şi aici am solicitat foarte concret date despre Bucureşti. Şi aici vom avea, în şapte spitale, o extensie a capacităţii de Terapie Intensivă şi pot să vă spun în următoarele maximum zece zile vom avea, suplimentar faţă de ce există acum, 123 de paturi de Terapie Intensivă”.

Adauga un comentariu