Actualitate

Ion Cristoiu: Slavă Domnului! Resetarea României se amână cu cel puțin cu un an!

Publicat: 15 ian. 2021
Jurnalistul Ion Cristoiu
Jurnalistul Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul său despre restarea României dar şi despre ieșirile publice avute de Klaus Iohannis pe această temă. Acesta exemplifică ce înseamnă resetarea României în viziunea lui Klaus Iohannis. Redam, integral, postarea publicată de Ion Cristoiu pe blogul său:

A fost și anul Invocării de către Klaus Iohannis, în mai toate ieșirile publice a Resetării României. Un proces Revoluționar inițiat și condus de el. Nu oricând, ci doar după alegerile din 6 decembrie 2020. De ce numai după alegerile parlamentare și nu mai înainte în mai sau în septembrie? Pentru că – a răspuns mai mult sau mai puțin direct Klaus Iohannis – abia după alegeri, el va beneficia de un Parlament al Lui. Din 2014, de când a ajuns președinte, el, Klaus Iohannis, a vrut să schimbe România din temelii. Pentru că asta e Resetarea. Un proces istorice la capătul căruia se ivește o Românie nou-nouță. O Românie care va lepăda tot ce-a fost urât la ea în cei 30 de ani de postdecembrism. Ca în basmul în care Baba Cloanța își leapădă înfățișarea hida pentru a se oferi nupțial Fiului de Împărat răpitor de frumoasă și tulburător de virgină.

Definiția Resetării a fost dată de Klaus Iohannis în 7 mai 2020:

„Resetarea României înseamnă o construcție în jurul a ceea ce funcționează, în jurul românilor onești, a profesioniștilor care au performat în aceste luni de criză, a celor care au rezistat presiunilor politice și și-au făcut datoria bine. Ei trebuie lăsați, promovați și încurajați să schimbe România în bine, iar politicienii retrograzi vor deveni cu certitudine, prin votul cetățenilor, o minoritate insignifiantă în viitorul Parlament.”

Pe 24 noiembrie 2020, Klaus Iohannis scotea la iveală și condiția pentru resetarea României:

„Dragi români, pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârşit, definitivă! Este timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre. Este timpul să construim România Normală! Avem proiecte majore de realizat în domenii neglijate de ani și ani la rând. Sănătatea și educația sunt prioritare, cu atât mai mult cu cât provocările generate de pandemie ne-au arătat cât de grave sunt deficiențele cu care ne confruntăm. Totodată, refacerea legilor justiției pe baze constituționale și continuarea accelerată a luptei anticorupție, eliminarea baronilor din administrație și reformarea administrației, introducerea votului în două tururi pentru primari și aplicarea unei agende de dezvoltare verde, sustenabilă, toate acestea trebuie să devină realitate.”

Cu două zile înainte de alegeri, într-o tentativă de chibiț electoral al PNL, Klaus Iohannis îi anunță pe români că trebuie să se pregătească pentru Resetarea României.
Care va debuta luni, 7 decembrie 2020, dimineața, evident, după ce Klaus Iohannis va intra pe ușa Cotrocenilor:

„În perioada următoare, trebuie să fim pregătiți să demarăm un temeinic proces de reclădire a statului. Mandatul pe care voi, dragi români, mi l-ați dat este de a construi România Normală și sunt decis să îl duc la îndeplinire. Dar România Normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează patru ani fără alte alegeri, avem deci o șansă istorică la o guvernare stabilă, care să pună în practică acele măsuri de reformă mereu amânate, dar esențiale pentru dezvoltare. Ca acest lucru să fie posibil, votul din 6 decembrie trebuie să conducă la constituirea unei majorități solide, capabile și dornice să lucreze în beneficiul românilor. Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forțelor democratice și reformiste, care se angajează la progresul României. Totodată, 6 decembrie este ziua în care România poate în sfârşit să se despartă definitiv de cei care au ținut-o în subdezvoltare și au încercat s-o deraieze de la parcursul său european și democratic. Pentru a intra într-o nouă etapă, de prosperitate și dezvoltare, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi.”

Proiectul faraonic al Resetării nu i-a folosit la nimic lui Klaus Iohannis din punct de vedere electoral. El propunea Poporului român o negustorie ca din marginea iarmarocului:
Poporul vota PNL într-o proporție zdrobitoare.

El, Klaus Iohannis, în schimb reseta România. Poporul a i-a dat cu flit lui Klaus Iohannis.
Nu vrea Poporul resetarea României, promovarea unor reforme spectaculoase în toate domeniile?
Firește că vrea.
Poporul i-a dat cu flit lui Klaus Iohannis, deoarece și-a dat seama că afacerea Resetării e o păcăleală.
Prin nimic deosebită de tradiționala păcăleală a electoratului de către politicieni șmecheri și buni de gură.

În mai multe rânduri am scris că Proiectele faraonice, angajamentele de Schimbare din temelii a țării, proclamarea unei Noi Ere dau seamă nu atât de năravul megalomaniei, ci de boala neputinței.
Politicienii parveniți în funcții de demnitari au în față două posibilități:

Să nu facă nimic invocând Proiecte faraonice pentru domeniul de care răspund.
Să treacă de îndată, fără gălăgie mediatică, fără vorbe mari, la rezolvarea lucrurilor mici.
Pentru că doar după ce se rezolvă lucrurile mici, lucrurile lăsate de azi pe mâine, se poate trece la concretizarea Lucrurilor Mari.
Proiectul Resetării e astfel expresia neputinței lui Klaus Iohannis de a face ceva în anii de mandat.

Din 2014 până acum Klaus Iohannis n-a dus până la capăt nici măcar Proiectul – de proporții modeste – al României educate.
A amânat îndeplinirea oricărui Proiect motivând că întâi şi-ntâi trebuie să Reseteze România.

Alegerile din 6 decembrie 2020 au fost un dezastru pentru Klaus Iohannis.
Cu o Coaliție gen Racul, broasca și o știucă, România nu-și mai poate pune problema Resetării.
Își pune problema Supraviețuirii.

Cu toate acestea, în prima sa conferință de presă de după alegeri, Klaus Iohannis a reluat tema Resetării:
Resetarea nu va începe însă după alegeri.

Va începe după ce se termină vaccinarea:

„Avem două direcții majore, pe de o parte trebuie să stopăm pandemia, și aceasta ține de reușita campaniei de vaccinare care se află în plină desfășurare, și, pe de altă parte, trebuie să repornim în forță toate sectoarele economice și să începem reformele promise. Aceste două direcții majore sunt de fapt profund interconectate pentru că succesul vaccinării populației este cel care va genera într-o foarte mare măsură capacitatea de a relua toate activitățile economice și sociale grav afectate în aceste luni. (…) După cum știți, am avut o serie de întâlniri săptămâna trecută și m-am bucurat să constat că avem o înțelegere și o abordare comune asupra dezvoltării României. Le-am spus-o şi în cadrul întâlnirilor noastre şi o spun şi acum, public: reformele nu pot să mai aştepte. 2021 este anul în care trebuie puse bazele unei sănătoase reaşezări a societăţii româneşti. Însă, pentru a putea merge înainte cu motoarele turate la maximum, este nevoie să punem capăt epidemiei de COVID-19.”

Potrivit lui Florin Cîțu, detașat ca premier pe lângă Palatul Cotroceni, până în septembrie 2021 România va avea 10,4 milioane de vaccinați. Asta nu înseamnă însă vaccinarea tuturor românilor. Prin urmare, vaccinarea se va încheia (dacă totul se va desfășura ca în visele roz ale celor de la Putere, la finele lui 2021. După asta, așa cum ne-a zis Marele Învățător al Românilor, Klaus Iohannis, va începe Resatarea.
Slavă Domnului! Resetarea României se amână cu cel puțin un an!

Comentarii
  • Cu ziaristi ca tine si Curea, Resetarea e tot mai grea:
    Voi v-ati mocirli in zoaie, pana hat, mai sus de -oaie.
    Desi a-ntarcat vacuta… tot ati suge-o… pe Olguta!!!

Adauga un comentariu