National

Ion Țiriac a ajutat, de Crăciun, peste 4000 de oameni. A donat peste 10 milioane de euro

Publicat: 25 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ion Țiriac a ajutat de Crăciun peste 4000 de oameni. A donat peste 10 milioane de euro
Legendarul miliardar a decis să se retragă din fruntea sportului care l-a făcut celebru

Ion Țiriac a cheltuit suma de 400.000 de euro, pentru a ajuta mai mulți oameni nevoiași. Acesta a decis să facă un gest pentru ca și oamenii amărâți să se bucure de aceste zile.

Milionarul a decis să aloce un buget de 400.000 de euro pentru cumpărarea de alimente și alte produse specifice marii sărbători a Crăciunului. „S-au cumpărat alimente de peste 400.000 de euro. Mâncare caldă, precum sarmale, cozonaci, dar şi carne şi alte alimente. Fiecare pachet a avut o valoare de 100 de euro. Aproximativ 4000 de persoane au beneficiat de ajutor, mulţi dintre ei vârstnici, proveniţi din diferite sate din Moldova, care nu ar fi avut ce să pună pe masă. Ion Ţiriac a făcut acelaşi gest şi de Paşte”, a spus un apropiat al lui Ion Ţiriac pentru playsport.ro.

Totalul donațiilor făcute de Ion Țiriac în 2020 ajunge la 10 milioane de euro.

Drama teribilă a lui Ion Țiriac! Magnatul a dezvăluit totul. Mă bătea de trei ori pe zi

Ion Țiriac a dezvăluit într-un interviu mai vechi ce îi făcea mama sa în perioada copilărei. Potrivit magnatului, deși femeia care i-a dat viață era destul de mică de înălțime, era extrem de energică și îl cam teroriza.

Mai exact, se pare că mama să îl bătea de trei ori pe zi și avea și un motiv destul de serios. Ion Țiriac susține că mama să îl bătea chiar dinainte să facă ceva, pentru că știa ce urmează.

„Maică-mea era foarte mică de talie 150 și nu ştiu cât, o femeie extraordinar de energică. Mă bătea cam de trei ori pe zi și îmi spunea seară: te-am bătut astăzi pentru ce o să faci mâine. Eu nu știu, dar tu știi”, a dezvăluit Țiriac, în urmă cu ceva timp.

Ion Țiriac a crescut fără tată
Presa străină a abordat în urmă cu câțiva ani viața de familie a lui Ion Țiriac. Acesta a avut o copilărie destul de tristă, având în vedere faptul că tatăl său s-a stins din viață când el avea doar 9 ani.

Au urmat ani dificili, deoarece singurul venit al familiei era modest. Mama lui Tiriac lucra într-o fabrică de camioane, motiv pentru care Ion s-a angajat la vârsta de 14 ani pentru a face rost de bani. Se pare însă că întreaga dramă l-a motivat să facă un lucru măreț în viața sa.

Ion Țiriac a început ca jucător de tenis de masă, a trecut la hochei, fiind un sportiv respectabil, pentru ca mai apoi să ajungă la tenisul de câmp, la vârsta de 15 ani.

„Prima dată când am luat o rachetă de tenis în mână a fost cu câteva zile înainte să fac 15 ani. A fost un moment ce mi-a schimbat viaţa. Chiar dacă eram un atlet bun, nu eram deloc talentat. Aşa că a trebuit să muncesc precum un câine pentru tot restul vieţii mele”, a povestit Tiriac.

Adauga un comentariu