National

Ion Țiriac a vorbit despre vaccinul anti-covid anunţat de Rusia! Ce părere are

Publicat: 25 aug. 2020
Ion Țiriac a vorbit despre vaccinul anti-covid anunţat de Rusia
Ion Țiriac a vorbit despre vaccinul anti-covid anunţat de Rusia

Cunoscutul om de afaceri, Ion Țiriac, a vorbit despre vaccinul anti-covid anunţat de Rusia. Într-un interviu acordat pentru gsp.ro, cunoscutul om de afaceri şi fost tenisman de renume mondial, a afirmat faptul că ar accepta vaccinul din Rusia, chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu va susţine un vaccinul.

Ion Țiriac a vorbit despre vaccinul anti-covid anunţat de Rusia

Cunoscutul om de afaceri, Ion Țiriac, a afirmat faptul că el considera vaccinul din Rusia ca fiind unul eficient. Totuşi, fostul tenisman considera că virusul COVID-19 o să dispară:

„Sperăm că și acest COVID încet-încet o să dispară. Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi. Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia. Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii?”

Rusia nu ar veni cu un vaccin care să nu fie eficient

În continuarea interviului, Ion Țiriac declara faptul că o naţiune atât de mare ca Rusia nu ar veni cu un vaccin anti-COVID ineficient. În altă ordine de idei, omul de afaceri menţionează că una dintre probleme vă fi reprezentată de costul vaccinului. Acesta dă şi exemplul testărilor PCR care în Germania costa de aproximativ 3 ori mai puţin decât în România:

” Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta… Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei? Testul la noi în țară costă 90 de euro, iar în Germania costă 27 de euro. (…) Treaba cu rușii va accelera și treaba cu China și Statele Unite. E o treabă morală și socială, nu doar comercială sau politică. Dar nu se va fabrica peste noapte și n-o să-i blestem eu pe ruși că vor vrea să dea întâi națiunii lor vaccinul”, a explicat Ion Țiriac pentru GSP.RO.

Rusia a anunţat că a descoperit vaccinul anti-Covid

Săptămâna trecută, oficialităţile din Rusia au anunţat în premieră mondială faptul că au descoperit un vaccin funcţional anti-covid. Într-o declaraţie făcută presei, Vladimir Putin menţiona faptul că fiica sa a fost unul dintre pacienţii care s-au vaccinat.

Totuşi, mulţi dintre cercetătorii din lume, împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, s-au arătat sceptici referitor la funcţionalitatea vaccinului anti-COVID.

În altă ordine de idei, chiar şi preşedintele Klaus Iohannis a declarat faptul că nu va accepta un vaccin din partea Rusiei. La nivel mondial, există păreri pro şi contrat referitoare la funcţionalitatea vaccinului.

Adauga un comentariu