Actualitate

Ionel Arsene: „Propunerea pentru noul manager va veni de la medicii din Spitalul Județean“. Cristina Atănăsoaie este noul manager – UPDATE

Publicat: 17 nov. 2020
Incendiu la Spitalul din Piatra Neamț
Incendiu la Spitalul din Piatra Neamț

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a declarat marți, 17 noiembrie, că noul manager pentru Spitalul Județean va fi ales de medicii din cadrul spitalului.

UPDATE: Cristina Atănăsoaie este noul manager al Spitalului de Urgenţă din Piatra Neamţ. Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ este medicul Cristina Atănăsoaie. Atănăsoaie este medic de medicină internă şi a mai fost manager interimar al spitalului în perioada iulie 2017-iulie 2018. După această perioadă, ea a fost director medical al unităţii sanitare din Piatra Neamţ.

Știrea inițială

Fostul manager, Lucian Micu, și-a anunțat demisia ca urmare a tragediei de la secția ATI pentru bolnavii de COVID-19. Acesta fusese numit la conducerea spitalului în urmă cu doar o lună și era al 8-lea director, numit în mai puțin de un an.

La consultările pentru numirea unui nou manager interimar la spitalul din Neamț, vor participa aproape toate partidele care au reprezentanți în Consiliul Județean Neamț. PNL și USR au refuzat să participe la discuțiile inițiate de Președintele CJ, social democratul Ionel Arsene.

„Am convocat o ședința cu toți cei 32 de medici șefi de secție din Spitalul Județean împreună cu consiliul director al spitalului și propunerea pentru noul manager va veni de la medicii din Spitalul Județean. Partidele politice au fost invitate la discuții pentru a pune umărul împreună să rezolvăm problemele. Dar propunerea va veni de la cei 32 de medici șefi de secție”, a declarat Ionel Arsene.

Postul de manager, scos la concurs din octombrie

Postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra neamț este scos la concurs din data de 21 octombrie.

„Noi deja avem din data de 21 octombrie scos postul la concurs, de Manager al spitalului județean. Concursul va avea loc pe data de 21 decembrie, dar până atunci trebuie să numim în regim interimat un manager. Între timp, ne ocupăm să relocam spațiul pentru secția ATI și să facem în cel mai scurt timp o secție ATI, la spitalul județean, funcțională și să rezolvăm toate problemele care sunt astăzi în spitalul județean”, a menționat Ionel Arsene.

Managerul spitalului din Piatra Neamț a demisionat după incediul de la ATI

Managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Lucian Micu, și-a anunțat demisia de ieri, 16 noiembrie.

„Tragedia de sâmbătă seară din secția ATI în urma căreia zece oameni și-au pierdut viața ne-a afectat pe toți. În special pe rudele pacienților, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze și să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamț și medici din întreaga țară, jurnaliști, pe mine și familia mea, pe oamenii care înțeleg suferința și care știu că nimeni nu și-a dorit să se întâmple vreodată așa ceva. Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovați, să cerem explicații, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita.

Așa, poate, sunt și eu. Dar am învățat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie. Împreună cu echipa Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, am încercat și am găsit soluții pentru ca unitatea medicală să rămână funcțională. A fost important pentru pacienții care ajung și acum în stare critică să aibă un spațiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaționale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul”, a transmis Lucian Micu.

Opt manageri în ultimul an la Spitalul de Urgență Piatra Neamț

Din luna octombrie 2019 și până în luna octombrie 2020, Spitalul de Urgență Piatra-Neamț a avut în toată această perioadă opt manageri.

Managerii care au condus spitalul în ultimul an:

Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu

19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu

17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu

3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae

9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci

17 mai – 20 mai – Marius Ghineț

21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea

Din 28 octombrie – Lucian Micu

Lucian Micu, fost primar al oraşului Roman, a fost numit de către peşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, în postul de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Micu nu a mai putut candida la alegerile locale întrucât fusese declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.

Comentarii
  • Ciorapel psd se pare ca nu va scapa de parnaie,are dosar deja cu spitalul mobil de la Letcani si se prefigureaza inca unul chiar la el acasa,dupa incendiul din propria i curte

Adauga un comentariu