National

Ionel Arsenie, demisia! Ministerul Dezvoltării confirmă că podul prăbușit nu trebuia dat în folosință

Publicat: 09 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ionel Arsenie demisia Ministerul Dezvoltării confirmă că podul prăbușit nu trebuia dat în folosință
Termenul de finalizare a lucrărilor era stabilit pentru luna următoare

Ministerul Dezvoltării a transmis, printr-un comunicat public, faptul că lucrările podului de la Luțca, care s-a prăbușit astăzi, 9 iunie, „nu sunt finalizate și recepționate, așadar, obiectivul nu putea fi dat în folosință”.

Potrivit sursei citate, „obiectivul de investiții nu a fost finalizat, întrucât nu a fost transmis Procesul Verbal de Recepție la Terminarea lucrărilor”.

Ionuț Arsene nu a anunțat nimic despre deschiderea circulației

Ionut Arsene a afirmat că recepția podului de la Luțca nu fusese finalizată de către Consiliul Județean Neamț, iar acesta era „încă în administrarea constructorului”, dar nu a precizat nimic în ceea ce privește decizia de deschidere a circulației.

Reabilitarea podului pe DJ 207 A km 6+591, peste râul Siret, la Luțca (jud. Neamț) se realizează prin Programul Național de Dezvoltarea Locală (etapa a II-a).

Conform contractului de finanțare încheiat între Ministerul Dezvoltării și Consiliul Județean Neamț, valoarea finanțării, alocată prin PNDL, este de 7.374.449,36 lei, sumă din care MDLPA a decontat 7.295.280,58 lei (au mai rămas de decontat 79.168,78 lei).

Încheierea contractului pentru execuția efectivă a lucrărilor se face între autoritatea contractantă (în acest caz, Consiliul Județean Neamț) și firma responsabilă cu proiectarea și execuția lucrărilor.

Termenul de finalizare a lucrărilor era stabilit pentru luna următoare

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni (începând cu data de 23.07.2020), termenul de finalizare a lucrărilor fiind luna iulie 2022.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a dispus ca reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, iar rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice.

Podul de la Luțca s-a prăbușit astăzi, după e fusese reabilitat

Reamintim faptul că astăzi, 9 iunie, podul de la Luțca a fost distrus, la mai puțin de 8 luni de când a fost inaugurat. Incidentul s-a produs în momentul în care un camion a încercat să tranziteze podul. Se pare că cel puțin o persoană a fost rănită. Pe imagini se poate vedea faptul că un bărbat este prins pe podul care a fost distrus.

Comentarii
  • Alooo…da de cumătru Popică și milioanele furate pentru niste cutii de tablă…. procurorii nu aud??? De când trebuiau arestați borfașii ăștia 2… Ciorăpel și Aragăzel au furat cat au putut….

Adauga un comentariu