Actualitate

Iosefina Pascal la BZI LIVE despre mediatizarea acestei „mari cătușiade”: „Noi, ca popor, ne-am învățat să avem un tătuc”

Publicat: 16 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Iosefina Pascal la BZI LIVE despre mediatizarea acestei mari cătușiade Noi ca popor ne-am învățat să avem un tătuc
Iosefina Pascal a discutat în cadrul emisiunii-dialog BZI LIVE despre activitatea SRI

Jurnalistul Iosefina Pascal a fost invitatul de săptămâna aceasta al emisiunii-dialog BZI LIVE de joi, 16 iunie, alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu. Cei doi au purtat un dialog interesant, ce a avut la bază mediatizarea din ultimele luni a acestor arestări din spațiul politic al României. Această „mare cătușiadă” ce apare pe micile ecrane într-o serie continuă, și în special dacă acest lucru înseamnă că se pregatește terenul pentru o eventuală candidatură la președinție a lui Codruța Kovesi.

Iosefina Pascal la BZI LIVE

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat în cadrul emisiunii-dialog BZI LIVE despre seria de arestări din ultimele luni ce au loc în țara noastră.

„Este clar că doamna Kovesi a început campania electorală. A fost să vorbească despre drepturile omului la Timişoara, invitată de studenţii de la Drept.

Iar apoi, la o saptămână după, domnul Augustin Lazăr, a ţinut şi el o prelegere despre drepturile omului la Facultatea de Drept de la Bucureşti. Un singur profesor a protestat împotriva lui.

Dacă va avea sau nu şanse Kovesi…. Eu, personal, nu cred că poate ajunge să fie un candidat viabil. Doar dacă, nu cumva pe fondul corupției din pandemie, pot băga la închisoare câţiva mari corupţi gen Arafat, Cîțu, Nelu Tătaru.. dacă ar fi o astfel de acţiune masivă, poate oamenii, poate atunci da. S-ar căţăra pe un val de emoţie, şi poate atunci da.

Codruța Kovesi este un personaj fără o platformă de lansare, deşi face parte totuși din nişte ONG-uri.

Poate, Doamne fereşte, dacă se mai întâmplă un Colectiv, poate dacă pe fondul emoţiei, să iasă oamenii în stradă, să creeze o mişcare.

Pe asta se bazează Kovesi, ca oamenii uită. Sincer, mă sperie când îmi amintesc de Codruta Kovesi şi decapările pe care le făcea, apoi decorată de francezi….

Noi, ca popor, trebuie să avem un tătuc, o entitate care să ne spună ce să facem.

Ar fi bine să avem parteneriate cu Franţa, chiar foarte bine, dar noi avem doar relaţii de subordonare.

De asta a vorbit întâi Macron cu Iohannis. Iohannis este cel care i-a pus ultimul cui în coşciug lui Kovesi, şi astfel a ajuns ea la Parlmentul European. E posibilă nevoie de aprobarea lui Iohannis pentru că Kovesi să poată ajunge la Cotroceni. Gandiți-vă că ea nu a fost pusă acolo de bună ce e, sau că e un om integru.

Dacă Kovesi dacapează când şi cum trebuie la ordinul lui Macron, ar putea ajunge la Cotroceni. Alternativa ar fi Geoană. Aceste două variante sunt cele mai viabile, ei ar fi aruncaţi înainte, la tocat. A treia variantă ar fi un candidat providenţial care să salveze țara de la dezastru”, a spus Iosefina Pascal.

Când se va schimba ceva în România?

Iosefina Pascal a fost tranșantă în ediția de astăzi, 16 iunie, a emisiunii BZI LIVE, nefăcând abstracție de nici un subiect, neluând în considerare nici un tabu legat de politica României.

„Pentru că tot suntem în inima Moldovei, să aducem aminte de trei personaje: Costel Alexe, Mihai Chirica şi Ionel Arsene. Arsene are nu ştiu câte dosare penale şi nu ştiu câte amânări în dosare. Toate astea în timp ce alţi afacerişti sunt condamnaţi la închisoare pentru că au furat o pâine.

Românii ar trebui să nu mai aştepte foarte mult timp pentru ca având în vedere că după 32 de ani zile nu s-a schimbat, până îşi vor da seama, se vor trezi că nu mai pot schimba sistemul.

Justiţia, cât şi magistraţii, au devenit zei, noi le plătim ratele la case.

Cât timp ofiţerii vor tranzacţiona informaţiile în scop iminamente comercial, nu se va schimba nimic.

Oamenii au început să înţeleagă că pot acţiona colectiv pentru a sancţiona benzinării. Protestele din ultimele zile sunt folositoare şi reprezintă un început pe care nu mi-l imaginam vreodată în România. Romanii sunt singurii care simt problemele de zi cu zi în propriul buzunar.

Adevăraţii penali sunt curaţi ca lăcrima şi şi-au dat cu mâinile deasupra capetelor cetăţenilor”, a subliniat Iosefina Pascal.

Comentarii
Adauga un comentariu