Actualitate

Iosefina Pascal, la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE face dezvăluiri despre „combinațiile” și afacerile austriecilor în România – VIDEO

Publicat: 15 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iosefina Pascal la Dezbaterea Zilei - programul BZI LIVE face dezvăluiri despre combinațiile și afacerile austriecilor în România - VIDEO
Incisivul jurnalist Iosefina Pascal

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal a discutat la „Dezbaterea Zilei”  de la BZI LIVE despre marile tunuri în afaceri date de companiile cu capital austriac în România, printre care se numără și Holzindustrie Schweighofer. Practic, resursele țării sunt furate pe față, scoase de pe teritoriul nostru în plină zi și nu vede nimeni? Nu reacționează nimeni?

„Deci de 11 ani băieţii ăştia scot ilegal lemn din ţară”, a spsu Iosefina Pascal la BZI LIVE.

Iosefina Pascal la „Dezbaterea Zilei”

Iosefina Pascal a elaborat la „Dezbaterea Zilei”  de la BZI LIVE subiectul „combinațiilor” și afacerilor austriecilor în România. Practic, incisivul jurnalist vorbește despre slugărnicia lui Klaus Iohannis față de Austria, în contextul jafului companiei austriece Holzindustrie Schweighofer.

„Am mai vorbit despre Schweighofer, despre o schemă de furt în esenţă e la cântar. Știi, ca pe vremuri… Dar nu poți să faci tu ce vrei la cântar, că răspunzi. Și tu ca firmă, dacă ai mințit la gramaj și te descoperă un cetățean plătești și tu și supermarketul. Deci nu se joacă nimeni. Decât băieții ăștia grei.  Și am vorbit despre modul în care ăştia încă din 2011 le propuneau angajaţilor unei firme româneşti de mare angajament, care se ocupă cu producția de cântare industriale și pentru camioane, firmă care un prestigiu de aproape 30 de ani. Ăia nu au vrut să le dea acces ăstora de la Schweighofer, au vrut să le dea acces să introducă ei manual cantitatea pe cântar. Vă daţi seama la ce îi ducea capul în 2011?

Deci în 2011 ei voiau să aibă un camion cu 20 de tone de lemn, dar de fapt pe el să scrie, pe cântar, că are 18. Și două să fie la negru.

Te doare capul şi ce au inventat ca scuze pentru a-i determina pe acei angajaţi să le dea acces la softul care programează acele cântare. Ce e mai strigător la cer este că în esenţă tu vei fi cântărit şi în vamă, ceea ce îmi spune că dacă ei mangleau cântarul, înseamnă că nu îi verifica nimeni la vamă. Și ei mergeau pe încredere legal. Păi nu poţi merge pe încredere fără şpagă. Deci avem o dublă problemă. Pe de o parte, coruperea unor firme

Deci de ce te-ai panica dacă totul e ok? Aici vorbim şi de protecție din partea Poliţiei. Nu ai cum ca ăştia în 2011, prin nişte mail-uri au scris că vor acces să pună manual greutatea pe cântar

Cum au ăştia cântar de 70 de tone, când tu nu poţi circula cu mai mult de 40? Nu au furat o tonă, două, trei, cu zecile!

Și în momentul în care au respins cererea, le-a fost refuzat contractual. Şi au găsit pe alţii mai dispuşi”, a spus Iosefina Pascal.

Jurnalistul Iosefina Pascal: „Ciolacu avea o firmă de tăiat păduri”

Totodată, atrage atenția Iosefina Pascal, compania austriacă Holzindustrie Schweighofer se ocupă și cu colectarea deșeurilor, o altă afacere bănoasă deținută pe lângă monopolul din industria lemnului. Și totuși, cei de la conducerea statului ar trebui să ia atitudine în acest caz, nu doar să îi acopere și să acorde rareori, amenzi nesemnificative pentru o companie atât de mare.

„Se ocupă şi cu import-export deşeuri. S-au băgat în toate mafiile astea, în toate domeniile astea unde poţi face bani foarte mulți. Dar cine ar trebui să ne vorbească despre asta? Păi ar trebui să ne vorbească domnul Ciolacu şi domnul Iohannis.

Domnul Iohannis în calitatea sa de prieten și de fapt rudă cu finul lui Schweighofer, care e și finul lui, l-a cununat religios… Domnul Ciolacu în Buzău, de unde e el, avea o firmă fix de exploatare de lemn, adică tăia păduri, domnu Ciolacu. Acum nu mai are, acum se ocupă cu tăiat frunze la câini în Parlament. Dar poate ne spune domnu Ciolacu, că el pare să fie mai expert, dacă ei încălcând legea în mod repetat şi nefiind sancţionaţi tot timpul, că majoritatea sunt amendați așa… ‘ia mă, de aici, 10 mii de lei amendă’… dacă nu e normal să fie naţionalizate aceste companii, având în vedere nivelul de pagubă pe care îl fac la nivel de mediu si la nivel de prejudicii materiale.

Dacă nu te duci să tai lemne ilegal… Nu e normal, un om care a trăit decenii onorabil nu se gândeşte la din astea. Se gândeşte dacă am bani să iau lemne sau nu. Și vă zic eu că nu. Se gândesc cât de scump e să îţi iei lemne de foc, iar un om cu o pensie modestă nu se poate descurca să ia lemne pe tot sezonul. Deci nu mi se pare normal că băieţii ăştia care taie pădurile la noi și pleacă cu lemn ilegal dar și legal, deci ei au drept pe lemnele noastre şi noi nu avem lemne și când le avem, le vindem la niște prețuri din astea prohibitive.

Dar ce să vezi, statul se ocupă cu proiectul ăla de lege prin care vor să interzică să mai folosim lemne pentru a ne încălzi. Păi și ce fac oamenii ăştia? Păi mor de frig în casă de hipotermie. Au ajuns la propriu să moară oamenii de frig în casă”, a conchis Iosefina Pascal.

Adauga un comentariu