Actualitate

Iosefina Pascal susţine că românii sunt îngrijoraţi din cauza creşterii necontrolate a tuturor preţurilor, la BZI LIVE – VIDEO

Publicat: 18 aug. 2022
Iosefina Pascal ceartă coaliție de guvernare
Jurnalistul Iosefina Pascal susține că PNL și PSD mint românii

O altă temă abordată de jurnalistul Iosefina Pascal în ediţia dialog BZI LIVE de astăzi, 18 august 2022, a fost cea a creşterii necontrolate a tuturor preţurilor.

Iosefina Pascal a mai vorbit despre ajutorul guvernamental de 250 de lei dat românilor care au o situaţie financiară precară şi cum au fost umiliţi aceştia de guvernanţi.

„Problema uriaşă apropo de scumpiri, marele ajutor guvernamental 250 lei pe cardurile umilinţei. Nu le-ar fi ruşine. După ce umileşti atâţia oameni, mai aştepți atât, vine Boloș şi zice că am văzut că aţi cumpărat alcool şi ţigări din banii ăia şi le-au blocat cardurile. Tu când ai ieşit public şi le-ai zis oamenilor că le dai 250 lei nu ai spus că ele funcţionează ca nişte bonuri de masă, ci doar că sunt folosite la anumite magazine. Poate omul ăla are nevoie de ţigări, nu sunt toţi oamenii alcoolişti.  Nu se poate, dar ştirea este că oamenii ăia sunt monitorizaţi la ce cumpără. Acum aveţi o primă dovadă că prin intermediul cardurilor puteţi fi monitorizaţi la ce plătiţi, ce salariu aveţi şi ce cumpăraţi, ce facturi plătiți. Nu îi interesează. Vor să bage alocaţiile copiilor pe aceste carduri pentru că s-a zis că sunt cheltuite de părinţi pe vicii”, a transmis jurnalistul Iosefina Pascal, în exclusivitate pentru BZI LIVE.

Ce spune Iosefina Pascal despre creşterea tuturor preţurilor, în România

Cunoscutul jurnalist a transmis că în România este o reală bătaie de joc din partea Guvernului Ciucă. Absolut niciun politician nu deserveşte interesul românului şi implicit al ţării. Mai mult decât atât, întreaga clasă politica este de acord cu distrugerea pas cu pas a cetăţenilor prin scumpirea preţurilor la alimente, medicamente, îmbrăcăminte, combustibil, energie electrică, gaze naturale şi multe altele, susţine Iosefina Pascal.

„Curentul a fost vândut pe un an de zile, pe nimic. Nimeni nu se sesizează la lucrurile astea. Am văzut azi, preţul la megawatt în România la 550 de euro pe megawatt/ oră, în Germania 563 euro, 564 euro în Austria. Noi plătim energia la nivel de Franţa, Germania, Austria. Nu se poate, bulgarii de care noi facem mişto, ei plătesc 416 euro şi aia nu au resurse, dar au industrie. Acolo nu mai faceţi mişto. Polonia are undeva la 180 de euro pentru că ei produc energie pe bază de cărbune, au cea mai mare termocentrală. Polonia a făcut compromisuri, dar nu a plecat capul la prostiile cu energia verde şi închis propriile surse de energie ca să le fie mai rău lor”, a ţinut să mai adauge Iosefina Pascal.

În aceeaşi ordine de idei, Iosefina Pascal susţine faptul că în momentul de faţă este o criză a şoferilor firmelor de distribuţie. În acest context s-a creat o panică totală din cauza lipsei mărfurilor de pe rafturi.

„Dacă întrebi românii pe stradă acum câţi bani au fost daţi pe vaccinuri, refugiaţi, armament şi ajutoare pentru războiul din Ucraina, nu știu. Nu există transparență şi interes din partea oamenilor. Austriecii şi ruşii au pus ghiarele pe gazele din Marea Neagră. Pe mine mă irită ipocrizia oamenilor. Speculanţii au murit preţurile. Din aia 40 de miliarde de la stat se întorc şi banii se fac din specula. Vorbim de o mafie uriaşă. Românilor nu le pasă. Am mers în piaţă, firmele de distribuţie nu mai au şoferi pentru a aduce marfa în magazine şi chioşcuri. Atunci se instalează psihoza că nu mai există produse pe raft. Dacă se rupe lanţul de distribuţie a produselor este panică. Acum eu cred că ei nu mai vor să lucreze ca sunt plătiţi prost sau nu sunt vaccinaţi”, a mai menţionat jurnalistul pentru BZI LIVE.

Iosefina Pascal: „Tot mai puţină lume în piaţă şi mall-uri”

Iosefina Pascal s-a arătat îngrijorată de faptul că oamenii merg tot mai rar la piaţă, magazine, mall-uri, restaurante, terase sau alte locaţii. Jurnalistul a transmis că toate aceste creşteri de preţuri au fost făcute doar din pix de guvernanţii care sunt conduşi de străini.

„Legumele şi fructele vor fi greu de găsit, aici nu mai vorbim dacă vor fi bani sau nu. Oamenii sunt îngrijoraţi. Dimineaţa ies vârstnicii la cumpărături şi acum este din ce în ce mai puţină lume. Din ce în ce mai multă lume afară, pe bănci în faţa blocului. Nu se mai duc la restaurante, la terase, ci stau la portbagaj. Oamenii cu bani care se duc la restaurante de lux au făcut toxiinfecţii alimentare pentru că nu se mai vând sau se fac economii. Tot s-a scumpit, nu s-a schimbat calitatea, cantitatea, ci sunt doar creşteri simple. Nu e de vină războiul din Ucraina, creşterea preţurilor este de doi ani încoace. Preţul la pompa cum a scăzut că este tot război în Ucraina. Tot este din pix. În toamna iar bubuie, din cauza ruşilor că au oprit gazul şi nu mai exporta petrol. Nu, este din pix totul. De aia a ieşit Ciolacu şi a zis că nu mai este problema acum şi nu-şi mai permit să compenseze aia 50 de bani. Până în octombrie trebuia compensat, gestul de umilinţa nu a fost respectat. Economiştii au spus că se va ajunge la 10-12 lei”, a mai spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal susține că în perioada următoare creșterea prețurilor va fi o problemă reală pentru toată populația României, și nu numai.
Adauga un comentariu