Actualitate

Ipoteza de senzaţie a lui H.D. Hartmann, la BZI LIVE: „Rusia şi-a securizat spatele pentru a-și repoziţiona interesele către China” – VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ipoteza de senzaţie a lui H.D. Hartmann la BZI LIVE Rusia şi-a securizat spatele pentru a-și repoziţiona interesele către China - VIDEO EXCLUSIV
Subiecte noi abordate în platoul BZI LIVE alături de analistul, jurnalistul şi profilerul H. D. Hartmann

Jurnalistul H.D. Hartmann a discutat astăzi, 8 iulie 2022, în Studioul BZI LIVE despre planul Rusiei din momentul de față. Deși pare că războiul dintre Ucraina și Federația Rusă s-a oprit, operațiunea militară a intrat într-o pauză operațională. Acest lucru se datorează faptului că Vladimir Putin și-a securizat spatele pentru a se repoziționa cu interesele către China.

„Este o pauză operaţională ordonată de Putin. Ei se duc spre Bahmut şi trebuie să închidă o linie pentru a reduce linia de front. Este o victorie interesantă, tactică. Nu a obţinut o victorie strategică încă. Este un fel de concediu săptămâna asta. Îşi adună morţii, răniţii, se odihnesc, îşi revitalizează liniile de aprovizionare cu rachete. Noaptea trag împotriva tintelor militare. Armata ucraineană nu îşi poate întării poziţiile după ce s-au retras”, a transmis H.D. Hartmann, analist politic.

H.D.Hartmann, despre planul Rusiei privind interesele sale

Analistul politic H.D. Hartmann a discutat despre planul Rusiei în ceea ce privește interesele sale către China. În momentul de față, Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, a făcut un pivot asiatic. Acesta „s-a întors” cu spatele către Europa și cu fața spre Orient și Asia, având astfel o putere duală. Consecința gravă care derivă din această mișcare a lui Putin este aceea că Europa nu va mai putea cumpăra petrol ieftin.

„Putin face pivotul rusesc, asiatic. El se întoarce cu spatele la Europa şi se duce cu faţa spre Orient şi Asia: putere duală. Putin ieri a confirmat că avea nevoie să-şi asigure spatele. Moscova a devenit fața Rusiei pentru că este spre Asia. Din acest punct de vedere, Rusia cunoaşte o schimbare totală de paradigmă, dualitatea sa euro-asiatică va impune regi în foste state URSS şi va îngheţa curtea din spate denumită Europa. Ca atare, este grav pentru Europa. Ea era cu faţa spre Asia, dintr-o dată vine cu faţa spre spatele Rusiei. Acolo trebuie făcut un pivot, cum l-a făcut Merkel. Europa pierde pivotul şi nu va mai avea petrol ieftin. Este obligată să iasă din dependenţa nocivă de gazul şi petrolul rusesc care a ridicat Germania şi a terminat toate economiile din estul Europei şi este obligată să intre într-o altă relaţie de dependenţa cu SUA. Calculele arată că situaţia este gravă, numai pentru estul Europei. Ca să refaci sistemul de transport de gaz pe marile Neagră, Adriatică şi Mediterană îţi trebuie 1,2 trilioane şi 30 de ani. Ţeava de gaz rusească care traversează câmpiile României nu merge pe LNG. Sistemul de conducte din Ucraina a fost construit de URSS în 30 de ani. NS1 şi NS2 a necesitat 6, respectiv 8 ani. Dacă se crede că noi vom avea gaz de la americani înseamnă că visează. În Marea Neagră nu ai voie, dacă explodează nu mai există litoralul bulgar şi jumătate din România. Turcia a interzis acest lucru. S-a ajuns la un punct mort. Observăm reacţiile din Olanda şi Italia. Dacă luăm de la ruşi gaz ieftin nu se mai întâmpla asta”, a conchis analistul politic H.D.Hartmann, la BZI LIVE.

Adauga un comentariu