Actualitate

Ipoteză incredibilă lansată de Lucian Romaşcanu din PSD! Există riscul să avem doi premieri

Publicat: 09 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ipoteză incredibilă lansată de Lucian Romaşcanu din PSD Există riscul să avem doi premieri
Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a declarat că aşteaptă rezultatul unei anchete şi îşi doreşte ca TVR să nu fie implicată în scandalul eliminării punctajului juriului românesc de la Eurovision

Este scandal şi în această dimineaţă în lumea politică din România. Moţiunea de cenzură a fost amânată după ce CCR se va pronunța asupra conflictului constituţional pe care l-a sesizat premierul Florin Cîțu. Lucian Romașcanu, lider PSD susţine că amânarea votului după ce se pronunță CCR este una normală mai ales că ar exista posibilitatea ca Guvernul să aibă doi premieri.

Vă aducem aminte faptul că atât PSD cât și PNL, cu susţinerea UDMR au votat amânarea votului pe moţiunea de cenzură. Votul a fost amânat după ce CCR se va pronunța asupra conflictului invocat de premierul Florin Cîțu.

Lucian Romașcanu de la PSD este de părere că există riscul să avem doi premieri

Lucian Romașcanu, membru PSD a declarat, imediat după votul de amânare a moţiunii de cenzură dat în BPR că exista riscul că România să aibă doi premieri. Acest lucru s-ar fi putut întâmpla dacă CCR ar decide că premierul Florin Cîțu a fost demis ilegal şi l-ar repune în funcţie:

„Bază legală e că termenul e după trei zile. Asta nu înseamnă că trei zile, ci după trei zile. E necesar să așteptăm decizia CCR să nu ne trezim că avem un premier și e demis ilegal și vine CCR și îl repune în funcție și avem doi premieri. Eu v-am explicat care e situația. Noile dezvoltări de pe scena politică incluzând această contestație la CCR ne-au influența decizia. Scopul PSD e să dărâme acest guvern cât mai repede, dar respectând legea. Lucrurile sunt foarte clare. Acest guvern va pleca, este deja plecat în acest moment, trebuie doar să respectăm legea”, a declarat Lucian Romașcanu.

Marcel Ciolacu, președintele PNL a avut şi el o reacţie în acest context. Acesta a explicat faptul că ar fi fost neconstituţional să nu fie dat un vot de amânare a moţiunii.

 

Marcel Ciolacu declară că a votat amânarea moțiunii de cenzură pentru a respecta Constituţia

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a declarat faptul că PSD a votat pentru că există un conflict între Parlament și Guvern.

„Astăzi o majoritate din BPR pe care o puteți constatat singuri a decis amânarea dezbaterii și votului pe moțiunea de cenzură, ultilizând ca temei conflictul juridic de natură constituțională declanșat de guvernul României prin prim-ministru Florin Cîțu cu Parlamentul cu privire la depunerea moțiunii de cenzură. Poziția mea a fost foarte clară: am fost prezent și nu am votat această propunere. Nu pentru că îmi doresc să se voteze moțiune de cenzură mai repede, ci pentru că această decizie luată de BPR este prpfund neconstitușională”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu