Actualitate

Ipoteză şocantă referitoare la alegerile din Partidul Naţional Liberal! Nu este exclus ca PNL să se rupă dacă Ludovic Orban pierde

Publicat: 05 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ipoteză şocantă referitoare la alegerile din Partidul Naţional Liberal Nu este exclus ca PNL să se rupă dacă Ludovic Orban pierde
Ludovic Orban a declarat că nu știa despre problemele legale ale lui Florin Cîțu în SUA

Alegerile interne din PNL sunt amplu dezbătute în spaţiul public. Între cei doi candidaţi, premierul Florin Cîțu și actualul președinte, Ludovic Orban există distensiuni fără precedent. Cunoscutul sociolog Marius Pieleanu lansează în spaţiul public o teorie incredibilă. Acesta susţine că nu este exclus ca PNL-ul să se rupă dacă Ludovic Orban nu este reales președinte.

Ludovic Orban și Florin Cîțu au o relație din ce în ce mai sobră şi asta s-a văzut şi la Congresul PNL din Iași unde cei doi şi-au aruncat contre.

PNL-ul s-ar putea rupe dacă Ludovic Orban nu este reales președinte susţine Marius Peleanu

Prezent la Antena 3, sociologul Marius Peleanu susţine faptul că există un risc mare ca PNL-ul să se rupă dacă Ludovic Orban nu este reales președinte.

Sociologul Marius Pieleanu a comentat la Antena 3, poziția lui Ludovic Orban în cadrul PNL şi riscurile care pot apărea în caz că Florin Cîţu va câştiga alegerile din septembrie. În interiorul partidului s-ar putea crea o tabără Orban care ar putea înfiinţa un nou partid dacă președintele pe care aceștia nu îl susţin nu va ieși:

„Pentru cei care îl susțin pe Orban în interiorul PNL-ului da. De altfel, discuția care merită la un moment dat să o facem, poate în viitor, este în ce măsură există riscul în interiorul PNL-ului ca atunci când Florin Cîţu va câștiga alegerile, vechiul PNL, pe o tradiție cu care ne-a obișnuit deja, să își facă un alt partid în frunte cu domnul Orban. Asta este o discuție serioasă.

„Măcelul” de acum nu ar trebui să dureze o eternitate. Cu o guvernare șchioapă, cu o guvernare în parteneriat, în care nu ai tot controlul, când mai ai două partide politice alături pot face un alt grup parlamentar.

Orban are suficienți oameni și la Cameră și la Senat. La alegeri le trebuie doar 5% ca să intre în viitorul parlament. Eu o văd extrem de fezabilă”, a spus sociologul Marius Pieleanu la „Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

Congresul PNL Iași nu a fost lipsit de incidente

Neînţelegerile dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban s-au văzut la Iași, la Congresul PNL Iași. Așadar, în timp de Florin Cîțu vorbea în fața a zeci de persoane, Ludovic Orban a intrat în şedinţă, moment în care cei prezenţi la fața locului au început să îl aplaude pe acesta.

Vizibil jenat de scena la care a asistat, Florin Cîțu a făcut o remarcă ironică la adresa președintelui Ludovic Orban:

„Bine ați venit domnule președinte. Ciudat că am plecat în același timp și ajungeți mai târziu, dar asta este”.

Ludovic Orban este convins că va câștiga șefia PNL

Preşedintele PNL Ludovic Orban se declară convins că va fi reales în funcţia de preşedinte al PNL. El susţine că întreaga echipă care şi-a anunţat susţinerea faţă de Florin Cîţu nu cunoaşte câţi membri de partid cunoaşte el, pe numele mic şi cu număr de telefon.

Întrebat recent într-o conferinţă de presă în judeţul Neamţ, ce va face dacă nu va fi reales preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Voi fi ales”.

„Voi câştiga preşedinţia Partidului Naţional Liberal”, a mai spus Orban.

Adauga un comentariu