National

ÎPS Teodosie, despre o posibilă candidatură la prezidențiale: „Biserica Ortodoxă slujește pe Dumnezeu”

Publicat: 03 mai 2021
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, cu Lumina Sfântă
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a vorbit despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale. Arhiepiscopul Tomisului a fost propus într-un sondaj, pentru funcția de președinte al României, pe modelul cipriot.

În acest context, ÎPS Teodosie a negat o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale, el precizând că menirea lui este credința.

„Eu sunt slujitor al lui Dumnezeu. Nu m-aș amesteca în politică, chiar dacă mi-ar spune Dumnezeu. Vreau să rămân ceea ce sunt acum, să fiu slujitorul lui Dumnezeu.

Această ipoteză, este o glumă. Serios, nu se poate gândi așa ceva!”, a declarat ÎPS Teodosie, la Antena 3.

Potrivit ultimei cercetări CURS, biserica este pe locul întâi, în ceea ce privește încrederea Românilor, fiind urmată de armată.

„Biserica Ortodoxă slujește pe Dumnezeu, iar Dumnezeu trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Dumnezeu ne trimite lumina, avem atâtea repere în care ni se arată că Dumnezeu rămâne cu noi și ne ocrotește și ne ajută (…) În Vechiul Testament este bine delimitat, Moise și Aron, Moise a fost conducătorul politic al poporului, Aron conducătorul religios. Nu îi stă bine unui slujitor al lui Dumnezeu să se amestece în politică și să devină o figură politică.

Își pierde tot rostul său! De aceea am socotit că e o glumă!”, a mai adăugat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie: „Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a afirmat, miercuri, că o recomandare venită din partea preoților către enoriași, de a se vaccina, ar reprezenta o depășire a atribuțiilor acestora. Asta după ce autoritățile au anunțat că își doresc sprijinul Bisericii pentru suținerea campaniei de vaccinare.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19.

„Nu, că am alergii şi nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. (…) Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri. Nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi (…) Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre. Nu e treaba mea. Nu îmi aparţine mie acest mesaj. (…) Sunt preoţi din diferite locuri, eu îi păstoresc pe cei de aici, din Dobrogea. Nu le interzic, nu le recomand”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă are o evidenţă a preoţilor din Constanţa diagnosticaţi cu COVID-19, ÎPS Teodosie a răspuns: „Nu. Care s-au mai infectat, am şi spus-o, i-am mai ajutat cu medicamente de la domnul George Becali, am trimis şi în Bihor şi în alte părţi. Un om foarte bun la suflet, care a căutat să ajute oamenii, dar este împiedicat de multe ori, că binele este totdeauna pândit şi sancţionat pentru că Satana este împotriva Binelui”, a declarat ÎPS Teodosie.

Comentarii
Adauga un comentariu