Actualitate

IPS Teodosie, despre vaccinul anti-COVID-19: „Am dobândit nişte cunoştinţe, pe care nu le aveam”

Publicat: 12 ian. 2021
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a vorbit despre vaccinul anti-COVID-19. Timp de câteva luni, IPS Teodosie a sfidat restricţiile sanitare, însă acum pare a-și fi schimbat părerea despre vaccinul anti-COVID-19. Acesta a spus că s-a informat mai mult, iar acum studiază subiectul mai în detaliu pentru o părere avizată, în contextul unui material informativ distribuit de Patriarhia Română referitor la vaccinarea împotriva COVID-19.

„Sunt într-un studiu foarte bun şi am gânduri pozitive. Am dobândit nişte cunoştinţe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Şi nu am fost informaţi. Mâine voi fi mai informat şi vă voi spune“, a declarat IPS Teodosie.

IPS Teodosie: „Este vorba de cunoștințe solide, științifice“

Întrebat dacă s-a răzgândit în privința vaccinului anti-COVID-19 și dacă și-a schimbat părerea, IPS Teodosie a fost tranșant.

„Nu părerea! M-am documentat. Nu umblăm cu păreri, umblăm cu cunoştinţe solide, ştiintifice”, a precizat IPS Teodosie.

Patriarhia Română, implicată în campania de informare privind vaccinul

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis într-un comunicat că un material informativ referitor la vaccinarea împotriva COVID-19 a fost distribuit tuturor ierarhilor români ortodocşi, astfel încât fiecare să-şi bazeze opţiunea pe o informare serioasă.

„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broşura informativă cu titlul: «Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură», document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare”, a precizat Vasile Bănescu.

Preotul ortodox Visarion Alexa: „Preotul îşi face treaba în spital şi nu exclude munca medicului“

Preotul ortodox Visarion Alexa a spus despre agheasmă și capacitatea acesteia de a ne vindeca, că știința și credința se întrepătrund, ducând la cel mai bun rezultat.

„Atât Biserica Romano-Catolică cât şi Biserica Ortodoxă şi multe culte din România au preoţi, reprezentanţi religioşi unde? În spital. Preotul, înainte ca bolnavul să facă o operaţie, trece pe la el prin salon, îl spovedeşte îl împărtăşeşte, îi dă aghiazma mare, iar omul intră în operaţie. Nu este suficient să-l împărtăşească şi să-i dea aghiazmă. Cu toate astea preotul îşi face treaba în spital şi nu exclude munca medicului. Aici e paradoxul, nu am văzut medici care să spună, măi părinte ce cauţi bre în spital, de ce nu te duci la tine în biserică”, a spus părintele Visarion Alexa.

Părintele Francisc Doboş: „Aghiazma nu ne vindecă de la sine, aşa de orice”

Și părintele Francisc Doboş a completat să „nu  încurcăm planurile” și că agheasma nu vindecă de la sine totul.

„E important să nu depăşim acea limită şi să transformăm mai mult în supertiţie decât har. Aghiazma nu ne vindecă de la sine, aşa de orice. Există toată acestaă încărcătură de purificare pentru că apa este simbolul botezului, eliberera de moarte şi ne introduce ca să facă loc euharistiei, să facă loc împărtăşaniei. E mai important Hristos în impărtăşanie, decât aghiazma. Chiar dacă pe Hristos nu-l vedem acolo, vedem mai mult aghiazma şi oameni aleargă mai mult spre aghiazmă”, a spus părintele Francisc Doboş.

Comentarii
  • Deci, preacu(r)viosul Șpagoveanu a dat-o după cireș. O fi miracol, o fi frica de temniță, nu-mi dau seama. Până acum zicea că le știe pe toate, fiindcă Dumnezeu îi spune cum devine chestia prin vis, telepatie, prin SMS sau chat. Acum văd că s-a sucit, cum că ”nu avea cunoștințe, dar azi a căpătat”. Prin asta să înțelegem, și să ne intre bine în capetele alea pătrate, de laici fraieri care suntem noi, că preacu(r)viosul și-a finalizat doctoratul în virusologie și s-a lămurit cum devine, drept pentru care ne spune și nouă. Eu nu cred că e un miracol la mijloc, ci frica. Anume că i s-o fi spus: Șpagovene, te-ai șters până acum la (c)ur cu toate normele, directivele și ordonanțele, ai făcut ce ai vrut tu. Însă, dacă ți se contaminează vreun om la parangheliile tale, vezi tu ce pățești…

  • ,,Am dobandit cunostinte ,,solide stiintifice ” care nu le aveam”……. Patriarhia Romana a dispus iesirea complexului hotel -biserica- teren de la Agapia de sub proprietatea si oranduirea lui spagoveanu , 2 -Niste dosare cu ceva probleme lasate in coada de peste ,3-Prin astfel de comportament de gicacontra nu poti ajunge in fruntea BOR , Lumanarile pe care le arzi au o tenta prea rosie

  • O rugăminte smerită la dumneavoastră. Să se marcheze clar, cu semne indicatoare, vizibile de la distanță, stabilimentele Șpagoveanului, din diverse locații. Îmi sunt necesare pentru că, dacă aș trece prin zonă, să le ocolesc, de la mare distanță. Nu de alta, dar pot intra în contact cu un Weltanschauung pe care nu-l pot pricepe și care intră în contradicție flagrantă cu valorile și principiile personale, la purtător, pe persoană fizică…

  • Prea față cinstită de Teodosie și preafericită, ai indus în eroare credincioșii până acum și deodată te-ai apucat de studiat problema vaccinului? Ești răspunzător în fața lui Dumnezeu pentru toți cei care s-au infectat cu covid și poate chiar au murit din cauza mândriei tale prostești și a lăcomiei tale după banii credincioșilor.

  • Joc de curvete batran o intoarce ca la Constanta , cred ca se strange funia la par , nu o sa mai aiba indrazneala de a o lua pe aratura asa des

  • Și totuși, duplicitar cum îl știm, popa o lasă și la loc de întors, adică se dă și după măr, și după cais, că cireșul nu-i ajunge. Auzi la el, în altă gazetă zice ”Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul”. Adică e efectuat el niște studii științifice, și știe precis că așa e. Domnule… domnule. Cu prima ocazie iau Bizanțul la palme, fiindcă din versatilitatea și perversitatea a curților basileilor din Fanar au învățat și popii noștri curvăsăriile astea. Să vorbești mult, cu înțelesuri multiple, să fii duplicitar ca o curvă, să nu spui NIMIC de fapt. Să mesteci rahat în spațiul public, fie că ai, fie că n-ai treabă. C-așa-s popicii. Au păreri despre orice, iar când se dovedește că mâncă rahat cu polonicul, o dau la întors, sunteți voi proști și nu pricepeți. Un pericol pentru societate și pentru noțiunea de morală… Auzi la el, scârbosul: ”Noi transmitem un adevăr elevat absolut, pe când medicamentele sunt relative”. Și tot el zice ”Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremism nu e de bun augur”. Adevărul absolut… Ptiu, drace. Afară cu hahalerele astea împuțite din școli !

Adauga un comentariu