Actualitate

ÎPS Teodosie îi aşteaptă pe oameni la pelerinajul de Sf. Andrei: „Cred că participanţii se vor însănătoşi!“

Publicat: 26 nov. 2020

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat joi, 26 noiembrie, că va participa, împreună cu preoţi ortodocşi, pe 30 noiembrie, la ceremonia religioasă de Sf. Andrei. Ceremonia religioasă implică un pelerinaj la peştera unde se crede că ar fi stat apostolul lui Iisus și îii îndeamnă pe oameni să i se alăture.

Anunţul Arhiepiscopului Tomisului vine după ce, miercuri, 25 noiembrie, judecătorii Tribunalului Constanţa au respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopia solicitase anularea măsurii ce impune ca la pelerinaje să participe doar localnici, în contextul în care municipiul Constanţa este, în carantină de vinerea trecută.

„N-am sfidat decizia instanţei. Instanţa a sfidat drepturile noastre de creştini, la fel ca şi autorităţile. Noi trebuie să mergem să ne închinăm. Este ziua noastră spirituală naţională, reglementată şi de Parlament. Trebuie să mergem acolo unde sunt originile noastre spirituale şi demnitatea noastră. Este pandemie şi autorităţile n-au grijă de spitale. Mor oamenii cu zile. În biserică n-a murit nimeni. Cerem autorităţilor să ne dea voie să ne închinăm. Este dreptul nostru constituţional, european, înscris în Carta Drepturilor Omului. Avem dreptul de a ne manifesta credinţa în orice împrejurare. Sufletul nu poate fi strâmtorat şi sufocat. Oamenii doresc să se închine la peştera Sf. Andrei“, a spus ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie: „Cred că participanţii se vor însănătoşi!“

Întrebat cine va fi răspunzător dacă se vor îmbolnăvi oameni în urma pelerinjului la Peştera Sf. Andrei), Arhiepiscopului Tomisului a precizat că el crede că oamenii se vor însănătoși dacă vor veni în pelerinaj.

„Eu cred că se vor însănătoşi oamenii. Noi nu aducem pe nimeni cu forţa, participarea este de bună voie. Oamenii să poarte mască şi să respecte distanţarea social“, a adăugat ÎPS Teodosie.

Mesajul către Ludovic Orban: „Ce veți face? Ne veți bate pe cei care vom merge să ne rugăm?”

Arhiepiscopul Tomisului a trimis o scrisoare deschisă Guvernului României, în care adresează un mesaj dur către premierul Ludovic Orban. Totul vine ca urmare a interzicerii prin hotărâre judecătorească a pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei. De asemenea, ÎPS Teodosie consideră că drepturile credincioșilor sunt călcate în picioare și se comit abuzuri grave.

Arhiepiscopul Tomisului începe scrisoarea amintind de incidentul de miercuri, de la o biserică din Constanţa. Aici, poliţiştii au amendat 39 de persoane care nu purtau mască de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare fizică.

„Incidentul petrecut la Constanţa în dimineaţa zilei de de 25 noiembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din cartierul Tomis Plus, când poliţiştii şi jandarmii au brutalizat şi amendat credincioşii prezenţi la slujbă, ne întăreşte convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi clerul, împreună cu credincioşii ortodocşi, în faţa unor mari abuzuri, pe care autorităţile le săvârşesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Ludovic Orban îi cere lui ÎPS Teodosie să aibă grijă de sănătatea oamenilor

Premierul Ludovic Orban i-a răspuns, joi, 26 noiembrie, lui ÎPS Teodosie.

„Sfatul meu sincer către ÎPS Teodosie este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor, pentru că aceste reguli nu sunt făcute să împiedice credincioşii să se roage sau să participe la pelerinaje sau alte activităţi, ci sunt făcute ca să apere sănătatea şi eu cred că orice om trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor”, a declarat Ludovic Orban.

Comentarii
  • Văd că Biserica întinde coarda. Și, fără voia mea, mă gândesc la coliziunea inevitabilă cu Statul. Popii nu realizează că Statul nu le poate face decât un singur lucru -să folosească arma LAICIZARII. Afara cu preotesele din învățământ, pentru început. Anume că Biserica s-a băgat cam prea tare în Stat și nu-l lasă să trăiască. Până când, într-o bună zi, Statul va ajunge să se lipsească de Biserică și va spune: până aici, gata, ajunge. Consecințele Revoluției Franceze, la noi, ajung târziu. Dar și când vor ajunge…

  • Se pare că pe acest schizofrenic nu-l poate opri nimeni. Chiar este mai presus de orice lege românească??? Chiar face ce vrea el??? Până când mai sunt tolerate manifestările escrocului asta tupeist… Popa Mache Spagoveanu și clica lui,cu madam șoșon in frunte cred că e timpul sa plătească…poate sa slujească și după gratii la mititica.

  • Nu e vorba de Porcu Macedon (așa îl cheamă în acte pe purtătorul de trenă, chiar dacă și-a schimbat de două ori numele). Cristos i-a învățat smerenia și sărăcia ca virtute, obezii poleiți fac exact pe dos. Cristos a mers pe asin (dacă l-o fi avut și pe ăla), obezii poleiți își plimbă șuncile în mașini de lux. În numele Lui ?! Anume se cred putere în stat, cine-i ca ei. Vor să devină adaos la Montesquieu, a patra putere, pe picior de egalitate și mai presus, dacă se poate. Ei nu știu, sărmanii, ce-i așteaptă. Nu-i nimic, vor afla.

Adauga un comentariu