National

Iranul a anunțat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus

Publicat: 01 iun. 2020
coronavirusul la microscop
Coronavirusul nu va disparea prea curand

Iranul a anunţat luni aproximativ 3.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai mare creştere zilnică înregistrată în ultimele două luni în această ţară, transmit AFP şi Xinhua. Numărul noilor cazuri înregistrate zilnic în Iran a cunoscut o creştere constantă după 2 mai, data când ţara anunţase un minim al epidemiei în ultimele două luni.

”Se pare că oamenii cred că acest coronavirus este terminat, dar suntem departe de asta şi am putea asista în orice moment la un (alt) vârf periculos”, a avertizat ministrul sănătăţii iranian Said Namaki, într-un interviu televizat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, în Iran au fost consemnate 2.979 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, ceea ce aduce numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 în această ţară la 154.445. Noul coronavirus a cauzat moartea a 7.878 persoane în republica islamică, dintre care 81 în ultimele 24 de ore. În provinciile Hormozgan (sud), Kermanshah (vest) şi Sistan-Balucistan (sud-est) se înregistrează noi focare de COVID-19, a indicat Namaki. Jumătate dintre victimele înregistrate în ultimele 24 de ore în Iran au fost localizate în trei provincii, a adăugat el, fără a preciza însă numele acestora.

Adauga un comentariu