Actualitate

IRO Iași nu mai tratează decât urgențele! Pacienții sunt rugați să stea acasă și să apeleze la medicii specialiști doar telefonic

Publicat: 08 apr. 2020

IRO Iași prelungește perioada de amânare a serviciilor medicale. Pacienții oncologici sunt rugați să apeleze medicul de familie sau cel curant în cazul unor probleme medicale curente. La institut vor fi tratate doar urgențele medicale.

Toate activitățile medicale de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași continuă să rămână suspendate. Inițial, pe data de 23 martie, conducerea spitalului a anunțat faptul că serviciile se vor suspenda doar pentru două săptămâni. Ieri au precizat că această decizie se prelungește până la noile reglementări. Astfel, la IRO Iași se vor efectua doar servicii de chimioterapie pentru toți pacienții în regim de internare de zi sau continuă, dar și servicii de radioterapie, la tratamentele începute până în data de 23.03.2020 care se vor derula până la finalizare. Conform datelor emise de conducerea IRO, în următoarele două săptămâni nu se încep noi tratamente. Totodată, în următoarea perioadă se vor interna doar urgențele medicale sau chirurgicale legate de patologia oncologică, se vor efectua consultațiile pentru urgențe oncologice și investigațiile pentru urgențe oncologice.

Contactați medicii de familie!

Conducerea IRO Iași recomandă pacienților oncologici să contacteze medicul de familie pentru problemele medicale curente. Totodată, pacienții pot contacta medicul curant din IRO Iași pentru a stabili dacă este nevoie să se prezinte la Institut.

„Vă rugăm să țineți cont că centrala telefonică are o capacitate limitată de răspuns, ceea ce poate determina creșterea timpului de așteptare. Pentru aceasta, vă rugăm să limitați discuția telefonică la elementele esențiale care să permită o decizie în cunoștință de cauză. Puteți de asemenea să utilizați alte forme de contact pentru corespondență – mail sau poștă”, au specificat reprezentanții IRO Iași.

Nu vă deplasați la Institut!

Conducerea spitalului recomandă pacienților oncologici să nu se deplaseze la Institut decât în momentul în care, după discuția cu medicul curant, s-a stabilit acest lucru. Deplasarea dumneavoastră la Institutul Regional de Oncologie Iași nu se poate finaliza cu o consultație, internare sau intervenție din partea cadrelor medicale dacă starea dumneavoastră de sănătate nu reprezintă o urgență.

„Mai mult vă expuneți unui risc de contagiune cu coronavirus. Orice modificare legislativă cu impact asupra acestor instrucțiuni va fi publicată pe site-ul Institutului. Vă asigurăm că facem tot ce stă în puterile noastre pentru a vă sprijini în aceste momente dificile”, încheie managementul spitalului.
Adauga un comentariu