Local

Își trăiește copilăria prin spitale după ce o boală i-a afectat inima. O fetiță de patru ani are nevoie de ajutor – FOTO

Publicat: 09 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Își trăiește copilăria prin spitale după ce o boală i-a afectat inima. O fetiță de patru ani are nevoie de ajutor - FOTO
La vârsta de patru ani nu merge și nu mănâncă, organismul ei este atât de slăbit încât fetița nici nu mai poate plânge

La vârsta de patru ani nu merge și nu mănâncă, organismul ei este atât de slăbit încât nici nu mai poate plânge. Andreea Solomon, de la vârsta de 1 an și trei luni, este plimbată dintr-un spital în altul, suferă de cardiomiopatie hipertrofică septală, ceea ce înseamnă că mușchiul cardic este mai gros decât ar fi normal. Aceasta este prea mică pentru a fi operată, astfel că medicii i-au recomandat un tratament costisitor. Copila are nevoie de ajutor.

Singurul venit este al tatălui care muncește cu ziua

poză cu micuța Andreea Solomon
Andreea Solomon de la vârsta de 1 an și trei luni este plimbată dintr-un spital în altul, suferă de cardiomiopatie hipertrofică septală

Viața acestui copil depinde de un tratament și de o serie de terapii care să o ajute să meargă, suma necesară depășește cu mult puterile părinților. Familia Andreei este alcătuită din patru persoane, cei doi părinți, micuța și sora ei, care întâmpină dificultăți financiare, având în vedere faptul că doar tatăl muncește cu ziua, iar mama trebuie să aibă grijă de cele două fetițe.

„Mi-aș dori foarte mult să o văd cum merge prin casă, să strige mama, tata. Nu poate să mănânce, nu poate să vorbească, este foarte slăbită. Merge doar cu ajutorul mergătorului, altfel nici nu se poate ridica. Nu am cu ce să merg în continuare cu fetița la terapie sau să-i cumpăr tratamentul, nu am posibilități financiare, ne este foarte greu. Dacă nu fac terapie cu ea, nu va putea merge niciodată, așa mi-a spus medicul. De când s-a născut a avut probleme cu inimioara, a fost diagnosticată cu cardiomiopatie hipertrofică septală. Primul diagnostic l-a primit la 1 an și trei luni, cel de stenoză duodenal operator”, transmite Florina Apangica, mama fetiței.

Mama își privește neputincioasă micuța care nu poate mânca și nu poate merge. Și-ar dori să o vadă cum își trăiește copilăria, însă este obligată să o privească pe patul de spital, unde ajunge periodic din cauza problemelor pe care le are la inimă. Nu mai are putere nici să se încurajeze că totul va fi bine și îi este frică de faptul că cea mică va simți că își pierde speranța.

Copila are nevoie de ajutor pentru tratament

poză cu micuța Andreea Solomon
Aceasta este prea mică pentru a fi operată, din acest motiv medicii i-au recomandat un tratament costisitor

Andreea, fetița de patru ani, are nevoie de ajutor financiar din partea oamenilor care au posibilitatea. Familia nu se descurcă, iar cea mică are nevoie de lapte praf, de îmbrăcăminte, de alimente, de bani pentru consultațiile medicale, dar în special de ajutor financiar pentru a merge la terapiile pe care le urmează de două ori pe săptămână.

Suferința i se citește pe chip, Andreea nu are de ales și, deși și-ar dori să se joace, să țipe și să se bucure de copilărie, o boală cruntă a pus stăpânire pe corpul său. De la vârsta de 1 an nu a mai reușit să pună în greutate, nici măcar să se ridice și să stea în șezut, dacă nu este ajutată de mama sa. Din acest motiv, Asociația Speranță pentru România a inițiat o strângere de fonduri. Este important pentru cei care vor să o ajute pe micuța Andreea Solomon să-i specifice numele.

Revolut: 0770349832

BCR

LEI: RO16RNCB0015163548220001
EURO: RO59RNCB0015163548220003

BRD

LEI: RO34BRDE020SV83172010200
EUR: RO17BRDE020SV83172350200

Banca Transilvania

LEI: RO90BTRLRONCRT0502381601
EURO: RO40BTRLEURCRT0502381601

Adauga un comentariu