International

Israel, alertă de atac iminent cu rachete

Publicat: 12 nov. 2019

Mai mult de un milion de persoane din Israel au primit marţi dimineaţă, o alertă. Pe smartphone-urile acestora, s-au afișat alerte de atac iminent cu rachete. Sfatul fiind adăpostirea imediată a persoanelor în cauză. Sirenele au sunat inclusiv la Tel Aviv.

Alerta de atac cu rachete vine după ce în noaptea de luni spre marţi forţele armate israeliene l-au ucis pe Baha Abu Al-Ata. Acesta a fost un comandant militar al grupării palestiniene Jihadul Islamic. Moartea acestuia a fost urmarea unei lovituri aeriane care i-a lovit domiciliul. Cel puţin o altă persoană, o femeie, a fost de asemenea ucisă, în explozia care a distrus clădirea din cartierul Shejaia din Gaza City. Oficialii din domeniul medical au menționat că alte două persoane au fost rănite.

Alerta cu rachete a fost emisă de Armata Israeliană şi îi vizează pe locuitorii din mai multe localităţi aflate în sudul Israelului.  Localitățile vizate sunt: moşavul Talmei Bilu, oraşul Netivot, moşavul Klachim, moşavul Shokeda sau kibuţul Nahal Oz. Sirenele au sunat de asemenea și la Tel Aviv.

Unitățile de învățământ au fost închise, iar circulația trenurilor a fost suspendată.

Ambasada Israelului în România a postat pe Facebook un comunicat în care afirmă: „Sirenele sună în sudul și centrul Israelului. Un milion de israelieni sunt în buncăre și adăposturi; școlile, instituțiile și birourile sunt închise. Israelul se va apăra în fața Jihadului Islamic, grupul terorist finanțat de Iran, care a derulat nenumărate atacuri împotriva populației civile”.

Alertă de atac iminent cu rachete, transmisă de Armata Israeliană:

 loading...

Adauga un comentariu