International

Israel este țara cu cea mai mare rată de vaccinare împotriva COVID-19: peste 3% din populație a fost deja imunizată

Publicat: 28 dec. 2020
Doză de vaccin anti-COVID-19
Doză de vaccin anti-COVID-19

Israelul este pe primul loc în lume la numărul de vaccinări raportat la populație. 3,2% dintre locuitori au fost deja imunizați, a anunțat, pe o rețea de socializare, Ambasadorul Israelului în România David Saranga

13% dintre persoanele de peste 60 de ani, din Israel, au primit deja serul anti-COVID. În clasamentul țărilor cu cele mai multe vaccinuri efectuate, urmează Bahrain cu 3,03 persoane vaccinate la suta de locuitori și Regatul Unit unde 1,18 persoane din 100 au primit vaccinul anti-coronvirus.

David Saranga, ambasadorul Israelului, despre eficienţa sistemului de sănătate din țara sa

Excelenţa sa David Saranga a vorbit, în octombrie, la Antena 3, despre sistemul de sănătate din țara sa, unul dintre cele mai eficiente din lume, potrivit clasamentelor internaționale, care au ajutat Israelul să controleze al doilea val de coronavirus.

Israel a suferit un prim val relativ uşor de coronavirus în primăvară. Al doilea val de COVID-19 din toamnă a fost unul mai sever, cu 9000 de cazuri de îmbolnăvire pe zi, motiv pentru care autorităţile au decis, din nou, carantinarea la nivel naţional.

„Noi am ajuns la 9000 de cazuri pe zi şi trebuie să ţineţi minte că vorbim despre o societate care are 9 milioane de cetățeni, aşa că 9000 de cazuri în fiecare zi era o cifră foarte mare. Israel era prima ţară care a aplicat a doua carantină pe 18 septembrie şi după o perioadă de 4 săptămâni numărul (n.r cazurilor Covid pozitiv), a scăzut şi acum vorbim în fiecare zi de 1000 de cazuri noi pe zi”, a spus Excelenţa sa David Saranga, amabasadorul Israelului în România.

Pfizer amână livrarea următoarei tranşe de vaccinuri în opt ţări europene

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat că amână livrarea pentru marți, 29 decembrie, a următoarei tranşe de vaccinuri anti-COVID-19 în opt ţări europene.

Pfizer invocă probleme logistice, a informat luni, 28 decembrie, Ministerul Sănătăţii spaniol, citat de EFE. În afară de Spania, agenţia EFE nu menţionează care sunt celelalte şapte ţări europene în care vaccinul Pfizer va ajunge cu o zi întârziere.

Livrarea tranșei de vaccinuri, amânată în Spania

Într-un comunicat, guvernul spaniol a explicat luni, 28 decembrie, că Pfizer Spania a informat că „se amână de luni pe marţi livrarea către Spania a tranşei de vaccinuri aferente”.

La rândul său, Ministerului Sănătăţii de la Madrid a transmis că Pfizer Spania a notificat instituţia printr-un comunicat că „tocmai în noaptea aceasta (noaptea de duminică spre luni – n.r.) a fost informată de fabrica sa din Puurs (Belgia) despre întârzierea livrărilor către opt ţări europene, inclusiv Spania, din cauza unor probleme în procesul de transport şi livrare”.

Potrivit comunicatului Pfizer, ”situaţia este deja rezolvată”, însă ”următoarea livrare de vaccinuri va fi amânată cu câteva ore şi va ajunge în Spania marţi, 29 decembrie, pentru a se putea continua vaccinarea pe întreg teritoriul naţional”.

A doua tranşă de vaccin anti-COVID-19 ajunge și în România cu întârziere

A doua tranşă de vaccin anti-COVID-19 ar putea ajunge în România cu întârziere. Transportul care urma să ajungă luni, 28 decembrie, ar putea să nu fie expediat de producător la momentul programat iniţial.

„Din informațiile pe care le deținem, în opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului.
Astfel că, la acest moment știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează:
– în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara;
– iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.
Vă vom ține la curent cu eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare ale vaccinurilor anti-COVID-19“, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Adauga un comentariu