International

Israelul este lovit din nou! Au fost lansate trei rachete din Liban

Publicat: 13 mai 2021

Israelul este lovit din nou. Dacă, până acum, Țara Sfântă a fost lovită de peste 1.000 de rachete trase din Fâșia Gaza, de această dată atacul a fost pornit din Liban.

Din fericire, cele trei rachete lansate din Liban au căzut în mare şi nu şi-au atins ţinta, însă armata israeliană este în alertă maximă.

Se pare că atacul inițiat din Liban ar aparține organizației paramilitare șiite libaneze Hezbollah, care astfel doreşte să transmită un mesaj Israelului, cu privire la conflictul cu Fâşia Gaza şi organizația paramilitară palestiniană islamistă Hamas.

Într-o postare pe Twitter, forțele israeliene de apărare (IDF) au dezvăluit că trei rachete au fost lansate din Liban spre nordul Israelului. Acestea nu și-au lovit însă ținta și au căzut în Marea Mediterană.

IDF nu a dat detalii despre identitatea celor care au lansat rachetele. Totuşi, două surse apropiate de Hezbollah au declarat pentru AFP că organizația paramilitară șiită libaneză nu are nicio legătură cu incidentul, scrie EVZ.

„Cu puțin timp în urmă, trei rachete au fost lansate din Liban în Marea Mediterană, în largul coastei Galileei. Conform protocolului, sirenele nu au sunat”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Articol în curs de actualizare

Adauga un comentariu