International

Italia ar putea avea un al doilea val de infectări dacă relaxează măsurile nonmedicale

Publicat: 07 mai 2020

Relaxarea restricţiilor din Italia riscă să genereze, în cel mai rău caz, un nou val epidemic, care ar putea provoca între 10.000 şi 23.000 de decese, arată studiile realizate de Colegiul Imperial din Londra. Estimările sunt valabile doar dacă nu sunt impuse noi măsuri.

„Italia relaxează măsurile nonmedicale începând din 4 mai. (…) Se conturează trei scenarii pentru următoarele opt săptămâni: un scenariu în care mobilitatea rămâne aceeaşi ca în perioada restricţiilor, un scenariu în care mobilitatea persoanelor revine la nivelul de 20% din perioada preepidemie şi un scenariu în care mobilitatea revine la 40% din perioadă anterioară epidemiei”, arată studiul Colegiului Imperial din Londra.

Conform experților, în cel mai grav scenariu, cel în care mobilitatea persoanelor revine la 40% din situaţia normală, „numărul total al deceselor suplimentare ar putea fi între 10.000 şi 23.000”.

Cercetătorii din Marea Britanie menționează că scenariile sunt valabile dacă vor fi menţinute comportamentele de dinaintea pandemiei şi dacă nu sunt luate măsuri medicale, nu sunt efectuate noi teste ori nu sunt introduse aplicaţii pentru depistarea contactelor persoanelor infectate.

Adauga un comentariu