International

Italia are nevoie medici din străinătate. Ce apel a făcut statul

Publicat: 19 mart. 2020

Spitalul Papa Giovanni XXIII din oraşul italian Bergamo a comunicat joi, 19 martie 2020, că are nevoie „disperată” de personal medical şi echipamente din străinătate, în contextul pandemiei de coronavirus care afectează grav Italia, informează agenţia de presă ANSA.

„Avem nevoie disperată de asistenţi şi medici, dar şi de aparate de ventilaţie respiratorie şi de dispozitive individuale de protecţie”, a declarat joi Stefano Fagiuoli, directorul Departamentului medical al Spitalului Papa Giovanni XXIII din Bergamo, oraş situat în apropiere de Milano.

„Personalul nostru, medici şi asistenţi, lucrează zi şi noapte, nenumărate ore, pentru a combate această situaţie incredibilă”, adaugă Stefano Fagiuoli într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a Spitalului Papa Giovanni XXII.

„Nu ştim cât va dura această pandemie. Am două mesaje. Primul este pentru populaţie: vă rugăm să rămâneţi în case! Al doilea este pentru oricine ne poate ajuta. Organizaţia nonguvernamentală Cesvi ne ajută prin colectarea de fonduri pe platforma Gofundme, deci, dacă ne puteţi ajuta. Iar, dacă sunteţi personal medical, sunteţi mai mult decât bineveniţi pentru a vă uni cu noi în combaterea coronavirusului”, a subliniat el.

Un apel similar a fost făcut şi de Attilio Fontana, guvernatorul regiunii Lombardia, cea mai afectată zonă din Italia de coronavirus. „Avem nevoie de medici, speram că printre apelurile adresate în aceste zile printre pensionaţi şi specialişti vom avea mai multe răspunsuri, dar nu au fost. Ducem lipsă de medici, aceşti oameni, săracii, cedează fizic şi sunt foarte puţini comparativ cu cererea”, a afirmat Attilio Fontana.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la cifra îngrijorătoare de 2.978 morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat miercuri seară, 18 martie 2020, autorităţile italiene.

Adauga un comentariu