International

Italia. Elevii nu se mai întorc în clase în acest an școlar

Publicat: 27 apr. 2020

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că redeschiderea şcolilor din ţara sa se va produce în luna septembrie, subliniind că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol sănătatea copiilor, transmite Reuters.

”Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte de septembrie. Este în joc sănătatea copiilor noştri”, a declarat Conte într-un interviu publicat de cotidianul italian La Repubblica.

De asemenea, premierul italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere activităţilor industriale începând cu data de 4 mai.

Planul, care vizează redeschiderea unei mari părţi a companiilor, mergând de la sectorul manufacturier la construcţii, va fi prezentat cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare, dar întreprinderile vor trebui să asigure o respectare riguroasă a protocoalelor de securitate, precum distanţarea socială şi purtarea măştii.

Adauga un comentariu