Actualitate

Italienii cred că România riscă să devină Brazilia Europei!

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Italienii cred că România riscă să devină Brazilia Europei

Italienii cred că România riscă să devină Brazilia Europei! Publicția Il Messaggero consideră că numărul mare de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în România în ultima săptămână fac din țara noastră o posibilă „Brazilie“ a Europei.

Publicația italiană notează că această creștere exponențială este îngrijorătoare, situația fiind similar și în alte state din Balcani.

Oficial, există doar 36.000 de cazuri de COVID-19 în România, dar în realitate numărul ar putea fi mult mai mare, spun ziariștii italieni.

Situația din țară a fost complicată de decizia Curții Constituționale a României, conform căreia autoritățile nu au puterea de a impune carantină, spitalizare sau izolare. Decizia a dus la lăsarea a peste 900 de persoane infectate să părăsească spitalele. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o modificare a legii carantinei care prevede că pacienții pot fi monitorizați pentru maximum 48 de ore, după care un medic trebuie să stabilească dacă pot fi externate. Guvernanții nu doresc să audă despre revenirea la starea de urgență, se tem de repercusiunile economice grave.

Italienii cred că România riscă să devină Brazilia Europei: Pericolu ldin Balcani!

Publicația italiană precizează că România este principalul stat al Balcanilor atât în ceea ce privește extinderea geografică, numărul mare de emigranți, cât și lucrătorii sezonieri. Iar acest lucru poate deveni o amenințare pentru toată Europa.

Creșterea numărului de cazuri îngrijorează în special țări precum Italia, Germania sau Franța, care au relații economice, de producție și comerciale importante cu România și găzduiesc mulți lucrători de la noi din țară.

„Curba de contagiune crește de câteva săptămâni și în Kosovo și Bosnia și Herțegovina, țări care împreună cu Serbia, Muntenegru și Macedonia de Nord au fost incluse de Ministerul Sănătății în lista țărilor a căror intrare este interzisă în Italia până la sfârșit din iulie“, susțin ziariștii italieni.

Jurnaliștii italieni fac referire și la cazul de la Timiș, unde 93 de angajați de la cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România, din județul Timiș, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Il Messaggero adaudă că situația de infectări din România îi afectează pe medicii și asistentele care „au protestat împotriva lipsei măștilor de protecție și a mănușilor și au ajuns să amenințe cu încetarea activității“. Italieni icompară situația de acum din România cu zilele dramatice ale epidemiei din Italia, când medicii și asistentele veniți din România s-au confruntat cu probleme la spitalul Lecco.

Îngrijorare pentru epidemiologii italieni

Ziariștii italieni îl citează pe Paolo Bonanni, epidemiolog, profesor de igienă la Universitatea din Florența, care spune că este îngrijorat „de noile focare din Spania, România, Balcani și Franța. Fiecare dintre noi trebuie să fim responsabili și să nu ne lăsăm paznicii jos ”.

Vorbind despre „tsunamiul de infectări“ din SUA și Brazilia – într-un interviu acordat lui Corriere – acesta susține că „nu este o coincidență că se întâmplă în țări care sunt de fapt negative, care nu au acceptat niciodată o politică de închidere și distanțare. Prevenirea este aceeași în toată lumea: igiena mâinilor, distanțarea, utilizarea măștii în locuri închise. Italia, cu un blocaj serios și un comportament sever, a ieșit mai bine decât multe alte țări“.

Brazilia se confruntă cu o epidemie gravă de coronavirus, fiind a doua cea mai afectată țară la nivel mondial, după SUA. În prezent, țara sud-americană înregistrează peste 2,1 milioane de cazuri de COVID-19, iar peste 80.000 de oameni au murit.

Adauga un comentariu