Magazin

Îți plac filmele horror? Iată câteva titluri pe care nu ar trebui să le ratezi

Publicat: 14 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Îți plac filmele horror Iată câteva titluri pe care nu ar trebui să le ratezi

Foarte multe persoane adoră să vizioneze filme horror pentru a resimți adrenalină din plin, pentru a experimenta un carusel de senzații și sentimente. Spre deosebire de alte filme, cele horror au un punct culminant și mai puternic, ba chiar pe parcursul filmelor există multe scene care îți taie răsuflarea, care te țin în alertă cu toate simțurile. Este foarte simplu să găsim filme horror online, în special prin serviciile de video streaming pe bază de abonament. Categoria horror are o mulțime de titluri listate, o dovadă în plus a faptului că acest gen de producții are o mulțime de fani.

De-a lungul timpului, au existat multe filme horror celebre, unele pe teme clasice, precum Dracula – personaj de legendă, asociat cu Transilvania și implicit cu România. Cine a fost Dracula, cât este legendă, cât adevăr și ce mituri au fost demontate, poți afla rapid dintr-un material foarte interesant publicat pe cazino365.ro.

Tot pe acest site poți testa gratuit cele mai bune sloturi online, printre care se numără și sloturi cu tematică Horror, așa cum sunt Dracula (NetEnt), Blood Suckers (EGT), Haloween (EGT), Dark Vortex (Yggdrasil), Vampires vs. Wolves (Pragmatic Play), Wild Blood 2 (Play’n GO), Curse of the Werewolf Megaways (Pragmatic Play) și altele.

Filme cu Dracula

În ceea ce privește filmele cu Dracula, avem și variante moderne, precum mini-seria din 2020 de la Netflix – fațete ale legendei Contelui Dracula sunt prezentate prin povești originale care fac cunoscute crimele sale sângeroase.

La capitolul Dracula, de referință rămâne cu același nume din 1992, regizat de Francis Ford Coppola, pe baza romanului omonim scris de Bram Stoker. Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves și Sadie Frost apar în acest film de neratat de către toți iubitorii de filme horror.

Putem menționa de asemenea Dracula 2000, un film cu o viziune aparte și de asemenea cu actori de calibru – Gerard Butler și Christopher Plummer. Aici, eliberat din criptă după 100 de ani, Dracula apare într-un cadru al secolului XXI, în lumea contemporană.

Colecția Vineri 13 are 12 filme lansate în ultimele 4 decenii

Clasic și modern este conceptul de filme Vineri 13 (Friday the 13th). Sunt 12 filme sub această titulatură în ultimii 40 de ani, însă cel mai recent este cel din 2009, disponibil pe Netflix. Este vorba de fapt despre un remake al filmului din anii `80, considerat unul dintre cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor. Acțiunea se petrece în tabăra de la Crystal Lake, cu personajul Jason în prim-plan.

Casa de ceară, Hostel – Căminul Ororilor, Saw

Un scenariu poate și mai interesant stă la baza filmului Casa de Ceară (House of Wax), cu un grup de tineri ce cad victimele unui psihopat. Lucrurile sunt foarte diferite decât ceea ce pare la început, avem parte de multe surprize, acțiunea ne ține mereu în alertă. Ideea este una inedită, se poate spune că merită cu adevărat să vezi acest film remarcabil lansat în 2005.

Nu rata nici seria de filme Hostel – Căminul Ororilor. Hostel 1 și Hostel 2 au legătură între ele, imaginând o situație similară, din două unghiuri diferite. Dacă Hostel 1 se termină cu un aparent happy-end, cea de-a doua parte a seriei ne arată un adevăr mai sumbru. Poți urmări și Hostel 3, unde acțiunea se mută din Slovacia, chiar în Statele Unite ale Americii, mai exact în Las Vegas. În toate cele 3 filme este vorba despre un scenariu în care există un presupus club de elită secret unde este oameni foarte bogați au posibilitatea de a plăti pentru a ucide alți oameni, dar doar după ce îi supun unor torturi crunte. În primele două filme sunt alese victime la întâmplare, în timp ce în cel de-al treilea film, acțiunea este ceva mai personală.

Când vorbim despre filme horror, nu putem omite seria de filme Saw, cu John Kramer, criminal în serie foarte sadic. Primul film a apărut în anul 2004, iar în următorii 6 ani s-au lansat alte 6 producții bazate pe același personaj terifiant. Cea mai recentă parte a seriei, lansată în 2017, este Jigsaw: Moștenirea, un film cu Matt Passmore, Tobin Bell, Callum Keith Rennie în rolurile principale. Un șir de crime din oraș șochează anchetatorii atunci când toate dovezile indică un criminal în serie care este mort de 10 ani – este vorba chiar despre John Kramer. Filmul Jigsaw: Moștenirea este disponibil în prezent pe Netflix, unde se pot descoperi și alte titluri de succes din genul horror.

 

.

 

 

Adauga un comentariu