Economic Local

ITM Iași a amendat companiile cu 519.000 de lei. Angajatorii controlați nu au respectat regulile de securitate și sănătate în muncă. 24 de angajați au fost depistați cu munca la negru

Publicat: 27 mai 2020

Potrivit specialiștilor din cadrul ITM Iași au fost verificați 34 de angajatori cu 749 de salariați, din domeniul construcțiilor și reparații autoturisme. În urma verificărilor au fost aplicate amenzi în valoare de 25.000 de lei pentru nerespectarea regulilor de sănătate și securitate în muncă. 24 de angajați au fost depistați cu munca la negru.

Au fost aplicate 7 amenzi și 73 de avertismente. O amendă în valoare de 14.000 de lei a fost aplicată unei firme de mediere care a intermediat plecarea angajaților români la muncă în străinătate. Alți 44 de agenți economici cu 203 lucrători în domeniul întreținerii auto au fost verificați de ITM Iași. În urma verificărilor li s-au dispus 119 măsuri. Verificările au fost efectuate și la 16 angajatori cu 2.185 de salariați din diverse domenii de activitate. În aceaste situații nu au fost aplicate sancțiuni

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi a iniţiat din 24 aprilie o acţiune de informare a persoanelor care se deplasează către un loc de muncă în străinătate, cu sprijinul Aeroportului Iaşi. Totusi, si pe 12 mai 2020, s-a demarat o nouă acțiune, prin care peste 130 de persoane care pleacă să lucreze în străinătate au fost informați de inspectorii ITM cu privire la drepturile angajaților din străinătate. Inspectorii de muncă au distribuit materiale informative elaborate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, referitoare la condiţiile de muncă şi drepturile celor care lucrează legal în Marea Britanie, sursele de informare şi consiliere, precum şi datele de contact ale misiunilor diplomatice ale României.

ITM Iași a finalizat campania privind plasarea forței de munca de către firmele din domeniu

ITM Iași a finalizat campania privind plasarea forței de munca de către firmele din domeniu. Au fost verificati 30 de angajatori care efectua plasarea fortei de munca. Patru dintre aceste firme au punct de lucru în Iași și au fost amendate cu 14.000 de lei pentru nedeclararea elementelor obligatorii a contractelor de mediere. ITM Iași desfășoară o campanie de verificare a muncii la negru, începută pe data de 18 mai 2020. În urma verificărilor ai fost efectuate 86 de procese verbale, fiind găsiți 11 angajatori pentru munca nedeclarata cu 24 de persoane care munceau la negru.

Adauga un comentariu