Titlurile zilei

Iulian Sandu a murit ieri la Spitalul „Sf. Spiridon”! Toată familia bărbatului s-a adunat să ceară explicații medicului curant: „Nu vrem să se mușamalizeze situația ” – FOTO/VIDEO

Publicat: 23 feb. 2024
_____ Vizualizări 53 Comentarii
Iulian Sandu a murit ieri la Spitalul Sf. Spiridon Toată familia bărbatului s-a adunat să ceară explicații medicului curant Nu vrem să se mușamalizeze situația   FOTOVIDEO
Iulian Sandu, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Iași, a suferit un infarct în data de 10 februarie 2024

Iulian Sandu, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Iași, a suferit un infarct în data de 10 februarie 2024. Acesta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon”, fiind internat ulterior în cadrul Clinicii de Cardiologie. În dimineața zilei de 22 februarie 2024, Iulian Sandu a murit la Spitalul „Sf. Spiridon”

Deși a comunicat, în tot intervalul 10-22 februarie 2024, cu dr. Ana Nicolae, medicul curant al fratelui său, Marcel Vasiliu nu își explică de ce starea lui Iulian Sandu s-a agravat atât de rapid. Astfel, joi dimineață, Marcel Vasiliu s-a hotărât să cheme mai multe rude cu care să meargă în biroul managerului pentru a-i cere explicații legate de starea pacientului.

Marcel Vasiliu: „Mi-a spus că starea fratelui meu este gravă”

 Iulian Sandu
Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon”, fiind ulterior internat în cadrul Clinicii de Cardiologie

Joi, 22 februarie 2024, familia lui Iulian Sandu și-a dorit să solicite informații despre starea pacientului de la managerul Spitalul „Sf. Spiridon”, prof. dr. Daniel Timofte, și să intre, mai apoi, în greva foamei. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Familia era revoltată, deoarece nu înțelegea de ce starea lui Iulian Sandu s-a deteriorat atât de rapid.

„A fost adus la UPU, mi s-a spus că a făcut un infarct și că are afectate o parte din organe. A fost internat în Clinica de Cardiologie. A vorbit cu doamna doctor Nicolae, mi s-a spus că fratele meu are inima afectată, i-au făcut o coronografie, i-a pus trei stenturi, i-au scos niște lichid din pleura plămânilor și respira foarte bine, fără mască de oxigen, râdea.

Vineri seara (n.r. – 16 februarie 2024), l-am vizitat și mi s-a spus că i s-a făcut un CT, iar în funcție de rezultatul acestuia, ne va comunica dacă starea este gravă sau nu. Ne-am întors peste 2 ore, iar medicii au zis că au o veste bună, că are doar o bronhopneumonie, care este tratabilă, să nu ne facem griji, că nu are altceva grav. La ora 21.00, am sunat să vedem ce este, iar medicul chiar așa s-a exprimat: «A murit domnul Sandu, dar l-am readus la viață».

A făcut stop cardio-respirator, am venit la spital, nu ne-a primit nimeni. Dimineață  (n.r. – 17 februarie 2024), când am sunat la spital, ne-au spus că a mai făcut un stop cardio-respirator, a fost intubat și dus la ATI. Când am vorbit cu medicul din ATI, mi-a spus că starea fratelui meu este gravă, dar că a făcut un singur stop cardio-respirator. Atunci am întrebat câte stopuri a făcut și mi s-a răspuns că doar unul, dar mi s-a răspuns că a durat mult până l-au readus la viață”, a declarat Marcel Vasiliu, fratele lui Iulian Sandu.

Iulian Sandu a murit ieri la Spitalul „Sf. Spiridon”!

Marcel Vasiliu
Deși a comunicat, în tot intervalul 10-22 februarie 2024, cu dr. Ana Nicolae, medicul curant al fratelui său, Marcel Vasiliu nu își explică de ce starea lui Iulian Sandu s-a agravat atât de rapid

În intervalul 17-22 februarie 2022, Marcel Vasiliu a comunicat atât cu medicii din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, cât și cu dr. Ana Nicolae, fiind informat că starea pacientului este una gravă. Joi dimineață, când familia a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon”, i s-a comunicat că pacientul a încetat din viață. Revoltate, rudele lui Iulian Sandu au cerut explicații de la dr. Ana Nicolae, medicul curant al bărbatului.

„Am sunat-o pe doamna doctor Ana Nicolae și am întrebat-o de ce sunt mințit. Am întrebat ce s-a întâmplat, de fapt, în seara aia (n.r. – 16 februarie 2024), când fratele meu țipa de durere, de l-am auzit din curte. Doamna doctor evita să-mi dea un răspuns concret. Medicii de la ATI tot îmi spuneau: «Stare gravă, într-o oră îl pierdem». Zi de zi același răspuns. Ieri (n.r. – 21 februarie 2024), când l-am vizitat, mi s-a spus că starea lui este gravă, dar la suporții ăia am văzut, în loc de patru pungi, doar trei.

Am întrebat ce s-a întâmplat și au răspuns: «I-am scos adrenalina, ceea ce e un lucru bun». Deși cu câteva minute a spus că starea lui e gravă. Când am pus mai multe întrebări, mi-au spus: «Colaborăm cu doamna doctor Nicolae». Am sunat din nou la doamna doctor și am întrebat de ce sunt mințit. Ea nu mi-a dat niciun răspuns, ci a zis: «Nu v-am spus de la început că e în stare gravă. Facem tot ce putem să-l salvăm»” susține Marcel Vasiliu.

Familia își dorește să facă plângere la Colegiul Medicilor Iași

Când au aflat că Iulian Sandu a încetat din viață, rudele sale au cerut explicații dr. Ana Nicolae. Deranjată, probabil, de atitudinea aparținătorilor pacientului, care, afectați de pierderea suferită, țipau și plângeau, dr. Ana Nicolae i-a rugat să discute pe un ton adecvat.

„Vă rog să nu mai țipați”, a spus medicul.

Familia lui Iulian Sandu dorește efectuarea necropsiei, pentru a ști cu exactitate de ce bărbatul a încetat din viață.

„Vrem să sunăm avocatul, am făcut cerere pentru necropsie, iar apoi vom vedea cum vom proceda. O să facem plângere la Colegiul Medicilor, nu vrem să se mușamalizeze situația”, a adăugat Marcel Vasiliu.

Reprezentanții Spitalul „Sf. Spiridon” Iași au precizat că vor oferi un punct de vedere despre această situație după efectuarea necropsiei.

„Trebuie să așteptăm rezultatul necropsiei, iar apoi vom oferi un punct de vedere”, a declarat prof. dr. Daniel Timofte, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, în care a murit Iulian Sandu.

Comentarii
Adauga un comentariu