Actualitate

Iuliana Rățoi, medic, candidat PRO România la Camera Deputaților: „12 întrebări în al 12-lea ceas pentru guvernanții liberali” (P)

Publicat: 13 nov. 2020
Iuliana Rățoi, medic, candidat PRO România la Camera Deputaților

Iuliana Rățoi, medic, candidat PRO România la Camera Deputaților a adresat 12 întrebări în al 12-lea ceas pentru guvernanții liberali.

 1. Care sunt criteriile clare prin care ați hotărât închiderea doar a anumitor sectoare? Cine sunt specialiștii consultați și în baza căror studii ați venit cu noile restricții?
 2. De ce Guvernul refuză decontarea testelor private COVID-19, în condițiile în care există acuze că unii au legături cu spitalele private ce oferă aceste servicii? Există vreo legătura între faptul că PDL-ul, absorbit acum de către PNL, ținea morțiș să privatizeze sistemul medical românesc?
 3. Cum își vor exprima votul românii internați în spitale, cei aflați la terapie intensivă și cei aflați în carantină la domiciliu sau în autoizolare? Care sunt procedurile pe care le-ați pregătit?
 4. Puteți testa toții alegătorii la alegerile parlamentare, testare în masă ca în alte țări, sau nu?
 5. Vaccinul Pfizer pentru COVID-19 va fi în curând disponibil, dar are nevoie de logistică (-80 de grade Celsius), ce măsuri ați luat deja în acest sens? Ce faceți pentru a mări capacitatea României referitor la transport, depozitare și vaccinare efectivă?
 6. Pe fondul crizei economice, ați luat în calcul impozitarea pensiilor speciale pe următoarele 6 luni, atât din solidaritate față de sectoarele afectate de închideri, cât și din raționamente financiare, acești bani putând fi alocați către sănătate?
 7. De ce întârzie zilnic bilanțul orei 13?
 8. De ce ați instaurat Starea de Urgență în primăvară și acum, la peste 10.000 de cazuri într-o singură zi, nu luați aceleași măsuri? Pe 09.07.2020, Ministrul Tătaru afirma că la 10.000 de cazuri în 3-4 zile se impune o nouă Stare de Urgență. Ce se întâmplă? https://www.agerpres.ro/sanatate/2020/07/09/interviu-video-nelu-tataru-cand-avem-zece-mii-de-cazuri-in-trei-patru-zile-la-nivelul-intregii-tari-se-impune-starea-de-urgenta–537693 
 9. Sunt suficiente voci care acuză că numărul real al bolnavilor este de 10 ori mai mare decât cel prezentat în bilanțul oficial. Starea de Urgență a fost instituită cu argumentul de a evita colapsul sistemului medical, acum deja avem morți din lipsa locurilor în spitale, dar transmiteți că lucrurile sunt sub control și chemați populația îmbolnăvită la vot. Care este adevărul, care este situația reală în care ne aflăm? 
 10. În data de 28.10.2020, Ministrul Sănătății spunea că România poate efectua 50.000 de teste zilnic, însă acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. De ce și când se va întâmpla acest lucru? După alegeri, înainte, sau niciodată? http://stiri.tvr.ro/ministrul-sanata-ii-nelu-tataru-ajungem-la-50-000-de-teste-de-coronavirus-pe-zi_872555.html#view
 11. Exceptând sfaturile de a purta mască și spălatul mâinilor, ce măsuri reale poate lua omul de rând, în condițiile în care prețul măștilor și al dezinfectanților a sărit peste tot?
 12. Credeți sincer că măsurile luate până acum țin cu adevărat situația sub control, așa cum declarați? 
Comentarii
 • Măi dar ce o mai interesează soarta românilor pe nora lui Rățoi (fostul primar al Pașcaniului)!! Când era la penitenciar nu îmi aduc aminte să o fi interesat atât de mult soarta celor pe care-i trata. Deh……….ce nu face omul pentru a ocupa un loc liniștit, timp de 4 ani, în Parlamentul acestei țărișoare. Că de schimbat ceva………mă îndoiesc că se va schimba.

 • Mai cred ca Rățoi rade de noi și dim mormânt !Pe incultul de fiu al sau îl pun aia la Pascani Viceprimarrrr???????!!!!!! iar nora sa ce sa vezi vrea deputat .Unde ești tu Țepeș …. sa ai iei pe acești puiuți de Comuniști și săi duci unde a înțărcat mutu iapa!!! N-o scăpăm de Dracu nici măcar după 30 de ani!!! Rușine Rușine Rușine pascanenilor și PNL Pascani pt aliata cu fiul unui primar Comunist .Primarul din Pascani este unul Pintilei care probabil are datorii la Rățoi care ia dat aprobări peste aprobări sa construiască pe domeniul public magazine??!!! Acum pt serviciile primite îl răsplătește pe puiul de Rățoi.Fost polițist cu o situație școlară am auzit execrabilla.Noroc cu Tătuca!!!

 • Cine a trimis la inaintare personaje noi ca sa le ia fata la f.r.a.i.e.r.i si sa prinda voturi?Victor Ponta care in PSD nu ai facut nimica pentru tara decat pentru clica(adunatura)voastra de sacali.In frunte cu Nicolae Banicioiu ce functie de stab care striga sus si tare ca medicii au de toate si nu le lipsesc nimica ca sa trateze tinerii arsi de la Colectiv.Sper din suflet ca de acolo de sus unde au plecat pentru totdeauna acei tineri sa te urmareasca peste veci pentru batjocura care le-ai facut-o.Cand putea-i cere ajutor international la spitalele europene pentru dezastrul produs in Bucuresti la acel club.

 • Dromihete, desi marele rege avea curaj si nu folosea pseudonime, se pare ca te lasa memoria. Proiectele celor de la medical au fost de suces si acolo se muncea 24 din 24. Asa ceva nu puteai face decat din dragoste pentru oameni.
  Dar asta e mai greu de digerat de unii, care au ramas ,in suflet,doar cu cenusiul zidurilor de acolo.

 • Felicitari, domna doctor si mult succes in continuare!
  Va admir, pentru ca ati pornit la un drum greu, alaturi de un partid nou, despre care multi comenteaza urat, desi nici nu a avut inca ocazia si timpul sa realizeze ceva. Prin felul in care ati comunicat ideile dvs., pe mine m-ati convins. Va urez sa ajungeti acolo unde v-ati propus , deoarece stiu ca veti face tot ce veti putea, pentru a aduce binele in viata noastra (asa cum ati facut si cum faceti si in calitate de medic).
  Multa sanatate si putere sa mergeti pana la capat! (Vorba proverbului :”Nu mor caii cand vor cainii!”).

Adauga un comentariu