Magazin

Izolație pentru casă: Soluții personalizate pentru fiecare spațiu

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Izolație pentru casă Soluții personalizate pentru fiecare spațiu

Izolarea locuinței nu mai este un moft în ziua de azi și este vitală pentru menținerea unei atmosfere interioare confortabile din punct de vedere termic. În plus, pentru fiecare spațiu și destinație există câte un material potrivit, care va reduce considerabil și costurile la răcire și încălzire.

Execuția făcută în mod corect în ceea ce privește izolația pentru casa și materialul izolator sunt punctele cheie pentru obținerea unui confort termic optim.

Ce materiale izolatoare există pe piață și care le sunt avantajele și dezavantajele

Pe această piață a izolațiilor de sedii și clădiri, avem în principal câteva materiale utilizate: vata minerală, spuma poliuretanică, celuloza și polistirenul care se regăsește în mai multe forme.

Spuma poliuretanică este cea mai simplă, durabilă și eficientă metodă de izolație din prezent, material care întrunește multe calități și care aderă la aproape orice suprafață și spațiu de locuit, de muncă sau de depozitare.

Compania Isoterm din București utilizează tehnologii de top pentru izolarea fiecărui spațiu, pliindu-se pe orice nevoie a diferiților clienți existenți. Spuma poliuretanică este personajul principal în această poveste de succes a firmei din capitală. Fiind realizată de cei mai buni producători cu renume mondial, și prezentând numeroase beneficii, spuma izolatoare devine ușor vedeta izolațiilor de succes.

Ce o recomandă? Se aplică foarte simplu prin pulverizare pe suprafața dorită și asigură o etanșeizare excelentă, protecția termică fiind obținută în mod continuu. Durata sa de viață este extrem de îndelungată iar referitor la umiditate și mucegai, reușește să funcționeze ca o barieră permanentă.

În ceea ce privește dezavantajele, s-ar putea menționa faptul că nu poate fi aplicată decât de o echipă de specialiști. În plus, costul unui asemenea serviciu poate fi mai ridicat decât în cazul altor tipuri de izolații.

Vata minerală este un alt material izolator popular, dar un pic mai învechit

Vata minerală se regăsește în mai multe variante(de sticlă sau bazaltică) și asigură o izolare termică, dar și fonică, foarte bună. Rezistă la foc și la temperaturi ridicate și este și prietenoasă cu mediul. Cu toate acestea, poate impune costuri mari ca și în cazul spumei poliuretanice, și mai mult decât atât, dispune de o anumită sensibilitate la umiditate, deci nu se potrivește în toate spațiile de izolat.

Polistirenul este și el de mai multe feluri(expandat și extrudat), și este adesea folosit în izolații casă și în alte locuri. Se montează facil la interior sau la exterior și oferă o izolare termică decentă, dar nu și fonică în ambele cazuri. Însă, acest material izolator are o durabilitate mai scăzută de viață și o anumită sensibilitate la UV.

Celuloza reprezintă un material ecologic care este de asemenea folosit pentru a izola termic și fonic un anumit spațiu. Umple golurile în mod aproape complet și blochează aerul în interiorul său. Dezavantajul acestei tehnologii este totuși costul mai mare și apelarea la o echipă specializată pentru aplicare, pe lângă o anumită sensibilitate la umiditate.

În mare, cam acestea sunt materialele izolatoare folosite cel mai frecvent în prezent. Însă, indiferent ce s-ar alege ca soluție, avantajele izolării locuinței sau a spațiului de lucru sunt mult peste dezavantajele presupuse. Izolarea termică reprezintă o investiție pe termen lung ce ar trebui avută în vedere de oricine.

Adauga un comentariu