International

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, şi-a anulat nunta. Motivul pare ireal!

Publicat: 23 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jacinda Ardern premierul Noii Zeelande şi-a anulat nunta. Motivul pare ireal
Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a anunţat că şi-a anulat nunta din cauza noilor restricţii impuse pentru a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a anunţat că şi-a anulat nunta din cauza noilor restricţii impuse pentru a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului. Duminică intră în vigoare noi restricții în Noua Zeelandă, ca urmare a apariției mai multor cazuri de infecție cu varianta Omicron tocmai după o nuntă.

Noua Zeelandă va impune noi reguli privind purtarea măştilor de protecţie şi va limita adunările începând de duminică, la miezul nopţii, după ce un grup de nouă cazuri de infecții cu varianta Omicron a indicat răspândirea noii variante din insula nordică în cea la sud după o nuntă.

Noua Zeelandă va trece la codul roşu în sistemul său de protecţie împotriva COVID-19, în care măştile vor fi purtate mai mult. Barurile, restaurantele şi evenimente precum nunţile vor fi limitate la 100 de persoane. Limita este redusă la 25 de persoane dacă localurile nu folosesc certificate de vaccinare, a precizat Ardern.

„Nunta mea nu va avea loc”, a spus ea reporterilor, adăugând că îi pare rău pentru oricine se află într-o situaţie similară.

Întrebată de reporteri cum s-a simţit după anularea nunţii cu partenerul său Clarke Gayford – gazdă a unei emisiuni de pescuit – cu care este împreună de mult timp.

Ardern a răspuns:

„Asta-i viaţa”.

„Nu sunt diferită de – îndrăznesc să spun asta – mii de alţi neozeelandezi care au avut efecte mult mai devastatoare resimţite ca urmare a pandemiei, dintre care cea mai destructivă este incapacitatea de a fi alături de persoana dragă atunci când este grav bolnavă. Asta va depăşi cu mult orice tristeţe pe care o experimenteze.”, a mai spus aceasta.
Adauga un comentariu