International

Jack Dorsey, directorul general al Twitter, a demisionat

Publicat: 29 nov. 2021
Twitter
Twitter

Cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, a renunțat la rolul său executiv la compania de social media. Dorsey va fi înlocuit de Chief Technology Officer (CTO) Parag Agrawal, a anunțat compania luni.

Mișcarea surpriză pune capăt mandatului mult criticat al lui Dorsey ca director executiv atât al Twitter, cât și al Square, compania sa de plăți digitale, ceea ce a făcut ca părțile interesate din Twitter Elliott Management și investitorul miliardar Paul Singer să-i solicite să renunțe la unul dintre aceste roluri.

Acțiunile Twitter au crescut cu 11% după ce știrile au apărut pe CNBC, înainte de a fi suspendate pentru scurt timp. Compania a spus că Dorsey va demisiona imediat, dar că Dorsey va rămâne în consiliu până la adunarea acționarilor Twitter din 2022.

„Am decis să părăsesc Twitter pentru că eu cred că această companie este pregătită să treacă mai departe de fondatorii săi. Încrederea mea în Parag Agrawal, în calitate de CEO al Twitter, este profundă. Munca lui din ultimii 10 ani a fost inovatoare. Sunt profund recunoscător pentru priceperea, inima și sufletul lui. Este timpul lui să conducă”, a spus Dorsey.

Parag Agrawal este cu Twitter de un deceniu și a ocupat funcția de CTO din 2017.

„Vreau să mulțumesc consiliului pentru încrederea acordată în conducerea mea și lui Jack pentru mentorat, sprijin și parteneriat continuu”, a spus Parag Agrawal.

În cel mai recent tweet al său de pe site, postat duminică, Dorsey a scris: „Îmi place Twitter”.
Într-un e-mail adresat personalului de luni, Dorsey a scris că, după 16 ani în companie, era timpul să plece.

„Se vorbește mult despre importanța ca o companie să fie „condusă de fondatori”. În cele din urmă, cred că asta limitează sever și este un singur punct de eșec”, a scris el.

„Am muncit din greu pentru a mă asigura că această companie se poate despărți de fondatori și fondatori.”

Dorsey a spus că Agrawal a fost alegerea lui preferată pentru CEO.

„Încrederea mea în el ca CEO este profundă”, a scris el.

„Vreau să știți cu toții că aceasta a fost decizia mea și o susțin.”

Dorsey, în vârstă de 45 de ani, a co-fondat site-ul de microblogging în 2006 și a postat primul tweet din lume:

„Tocmai îmi configurez twitter”.

El a co-fondat Square în 2009, după ce a fost exclus din postul de top la Twitter, înainte de a reveni ca director executiv al companiei de social media în 2015.

Investitorii și unii angajați au pus la îndoială stilul de management al lui Dorsey și s-au îngrijorat că el este prea slab în rolurile sale la ambele companii. În 2019, el și-a anunțat planurile de a se muta în Africa timp de șase luni, o mișcare care a îngrijorat atât personalul, cât și investitorii. El a abandonat planul după ce a apărut pandemia de coronavirus.

Dorsey a declanșat, de asemenea, o furtună politică în urma deciziei Twitter de a-l interzice pe fostul președinte Donald Trump de pe platformă. Ulterior, el a apărat decizia ca fiind „decizia corectă”, dar a spus că evidențiază și „un eșec al nostru, în cele din urmă, de a promova o conversație sănătoasă”.

Mizele sale în Twitter și Square l-au ajutat pe Dorsey să adune o avere personală de peste 12 miliarde de dolari, potrivit Forbes. În aprilie, Dorsey a anunțat că dă un miliard de dolari pentru programele de ajutor legate de coronavirus, „sănătatea și educația fetelor” și studiul venitului de bază universal (UBI) – plăți financiare către oameni.

Adauga un comentariu