Actualitate

Jack Ma, fondatorul Alibaba ar fi apărut în Hong Kong după o lungă dispariţie şi multe informaţii că ar fi decedat

Publicat: 13 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jack Ma fondatorul Alibaba ar fi apărut în Hong Kong după o lungă dispariţie şi multe informaţii că ar fi decedat
Jack Ma, miliardarul chinez, ar fi reapărut în Hong Kong

Miliardarul chinez Jack Ma, care și-a păstrat un profil scăzut în urma represiunii Chinei asupra afacerilor sale, ar fi fost reperat recent în Hong Kong. Acesta a fost dat dispărut pentru mai multe luni de zile iar adepţii teoriilor conspirationale erau convinşi că acesta ar fi decedat, fiind omorât la ordinul Partidului Comunist.

În timp ce Ma a făcut un număr limitat de apariții publice în China continentală după aceea, pe măsură ce speculațiile se învârteau despre locul său, una dintre surse a declarat că vizită a marcat prima sa călătorie în centrul financiar asiatic din octombrie anul trecut.

Jack Ma, fondatorul Alibaba a fost văzut în Hong Kong, la luni după dispariţie

Co-fondatorul Alibaba și Ant Group, Jack Ma, s-ar fi întâlnit în ultimele zile cu asociați de afaceri din Hong Kong, a relatat Reuters, o mișcare care vine într-un moment în care miliardarul chinez și-a păstrat în mare parte un profil public scăzut încă de la represiunea reglementară de la Beijing asupra imperiului său de afaceri anul trecut.

Ma se află în Hong Kong – unde este listată Alibaba – pentru prima dată din octombrie anul trecut și s-a întâlnit cu „câțiva” asociați de afaceri la mese săptămâna trecută, a raportat Reuters , citând surse nenumite.

Miliardarul sincer a menținut un profil public scăzut de când a enervat autoritățile din Beijing anul trecut, criticând autoritățile de reglementare financiare ale Chinei într-un discurs la Shanghai.

Înainte de vizita sa raportată la Hong Kong, Ma a făcut un număr limitat de apariții reduse în China continentală, inclusiv un apel video cu profesori din mediul rural din China în ianuarie și o vizită la campusul Alibaba din Hangzhou în mai.

Jack Ma a dispărut acum câteva luni lansând numeroase terorii conspiraţioniste

Ma a dispărut pentru scurt timp din viziunea publică după ce autoritățile de reglementare chineze s-au mutat pentru a opri IPO- ul planificat al companiei sale fintech, Ant Group. Beijingul a înăsprit apoi reglementările fintech și a vizat gigantul de comerț electronic Al, Ma, cu o sondă antitrust .

În decembrie, Ma a fost înlocuit în funcția de judecător al emisiunii de televiziune Africa’s Business Heroes – un proiect finanțat chiar de miliardarul chinez – care a dus la speculații serioase și la zvonuri despre locația sa. În ianuarie, Ma a făcut prima sa apariție publică după represiunea într-un apel video în timpul unui eveniment anual pe care îl găzduiește pentru a recunoaște profesorii din China din mediul rural. În mai, a vizitat campusul Hangzhou al Alibaba în timpul evenimentului anual „Ziua Ali” al companiei pentru personal și familiile acestora. Luna trecută, pe rețelele de socializare chineze au apărut fotografii cu Mă vizitând sere agricole din provincia Zhejiang.

Jack Ma a fost cel mai bogat om din China

Jack Ma este un antreprenor chinez în domeniul tehnologiei și internetului, fiind cunoscut ca fiind fondatorul și directorul platformei „Alibaba Group„.

Este unul dintre cei bogați oameni din China, cu o avere estimată, în ianuarie 2018, la 50,5 miliarde de dolari, conform Bloomberg. Magazinul „Fortune” l-a considerat ca fiind al doilea dintre cei mai influenți oameni ai anului 2017. De asemenea, Jack Ma ocupă locul 36 în topul Forbes al miliardarilor.

S-a născut într-o familie săracă. A absolvit universitatea din orașul natal cu specialitatea Engleză, limbă pe care a studiat-o de mic copil și pe care o va preda pe la diverse universități. În 1995 participă ca traducător la o delegație chineză în SUA, unde ia contact cu internetul și înțelege potențialul de viitor al acestuia. În același an, înființează China Pages, unul dintre primele site-uri chineze.

Acesta s-a implicat în numeroase acte caritabile. De exemplu, la începutul pandemiei, omul de afaceri care deţine compania Alibaba a donat peste 2 milioane de măști de protecţie.

Adauga un comentariu