Economic Local

Jaguar în valoare de 200.000 lei, furat din Italia, descoperit la Vama Albița

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Echipele din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au depistat și indisponibilizat un autoturism marca Jaguar în valoare de 200.000 lei, an de fabricație 2019, care era furat din Italia. În ziua de 13 ianuarie, în jurul orei 21:00, în vama Albița s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul italian P.G. În vârstă de 47 de ani, acesta conducea un autoturism marca Jaguar, an de fabricație 2019, înmatriculat în Italia.

„Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia în data 11.01.2020”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

A spus că nu știa despre situația mașinii

Șoferul a declarat că a închiriat autoturismul de la o firmă de specialitate din Italia și că de la acea dată a folosit autovehiculul pentru a circula în mai multe țări, inclusiv în R. Moldova. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este implicat în vreun litigiu.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru savârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 200.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat reprezentanții ITPF Iași.

Adauga un comentariu