Actualitate

Jandarmeria Română a transmis un mesaj pentru protestatarii din Capitală

Publicat: 20 mart. 2021
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a vorbit despre protestele masive de sâmbătă, 20 martie, cu peste o mie de participanți

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a vorbit despre protestele masive de sâmbătă, 20 martie, cu peste o mie de participanți.

„Colegii mei sunt în dispozitiv în acest moment, relaționează permanent atât cu organizatorii celor două manifestații publice, cât și cu ceilalți participanți. Le fac recomandările necesare, le transmit prevederile legale, le aduc la cunoștință faptul că, în situația încălcării acestor norme prevăzute de lege, vor exista fără doar și poate și măsuri coercitive de sancționare.

Până în prezent, având în vedere că a fost depășit numărul maxim de participanți (n.r., 100), organizatorii vor fi cei care vor primi aceste sancțiuni. Foarte important pentru noi, e o activitate preventivă pe care o desfășurăm, în sensul în care ne dorim ca pe timpul desfășurării acestei manifestații publice să nu fie înregistrate incidente, conflicte sau alte situații care ar putea afecta siguranța cetățenilor, atât a participanților, cât și a celorlalte persoane”, a transmis purtătorul de cuvânt. Acesta nu a putut da numele organizatorilor fiindcă manifestațiile sunt asumate de persoane fizice.

Proteste ample în București și nu numai

Proteste ample în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Mii de oameni au ieşit în stradă şi au militat împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în ziua cu cele mai multe cazuri în secțiile de la ATI.

A fost înregistrat un record absolut în secțiile de Terapie Intensivă, unde, sâmbătă, sunt internați 1.324 de pacienți în stare gravă cu COVID-19, cel mai mare număr de la declararea pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.096 de cazuri noi, iar 112 au murit. Patru dintre cei care şi-au piedut astăzi viaţa aveau sub 50 de ani.

Medicii fac apel la în continuare la respectarea măsurilor şi îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, singurul mod în acest moment în care pandemia poate fi ţinută sub control.

În Piaţa Vicoriei sunt 1000 de oameni care protestează

„Protestăm împotriva unui sistem ticăloşit. Popor român răzvrăteşte-te”, spune un protestatar făcând aluzie la guvernaţii care conduc ministere fără sa aibă studii în domeniu.

„Oameni buni, s-a terminat cu democraţia. Mai are de făcut republică prezidenţială şi va avea mandate precum Putin şi Ceauşescu” spune un pensionar făcând aluzie la implicarea sefului statului în coaliţia de guvernare.

O femeie a venit la protest cu o pancartă pe care susţine că a scris adevărul despre pandemie

„Un an fără muncă, un an închişi, fără libertate, fără ajutor, fără muncă, un an de promisiuni care nu s-au menţinut, un an de lucruri care s-au făcut şi nu au folosit la absolut nimic”, spune femeia.

Comentarii
  • De ce nu se aplica legea pentru zadarnicirea transmiterii bolilor? Aceasta adunare formata din neomarxisti de ce nu este interzisa si pusa sub acuzare ca incita la razboi civil? Unde sunt Autoritatile care au obligatia sa ne protejeze de asemenea grupari care au un interes major sa destabilezeze si care sunt in serviciul altor servicii straine? Unde sunt cei din SIE, SRI,DGA, si altii noi ii platim si Ei pe cine apara?

  • jandarmeria amendeaza lumea pe strada ptr nepurtarea mastii,iar turma asta de sosocari se aduna fara masca si nu li se intampla nimic,curios

  • ” Proteste masive cu peste 1000 de oameni”… Jurnalism profesionist, nu glumă… Par că cei care scriu asemenea articole au trecut de la clasa a patra direct la ziar…

Adauga un comentariu