National

Jandarmeria Română are un nou șef. Iată cine a fost numit

Publicat: 20 oct. 2020
Alin Mastan
Alin Mastan

Alin Mastan, prim-adjunctul Jandarmeriei Bucureşti, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost împuternicit astăzi în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române.

”Având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al Directorului General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost împuternicit să exercite atribuţiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române”, a transmis, marţi, Ministerul Afecerilor Interne.

Marcel Vela, tot astăzi, l-a împuternicit pe colonelul Uzlău Liviu, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din I.G.J.R în funcția de prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major.

Ludovic Orban a confirmat! Traian Berbeceanu, numit prefect al Capitalei

Premierul Ludovic Orban a confirmat, marţi, că a decis demiterea prefectului Gheorghe Cojanu şi numirea fostului poliţist Traian Berbeceanu în această funcţie.

Acum, numirea lui Berbeceanu urmează să fie oficializată prin Hotărâre de Guvern, după cum a precizat Orban:

„O să dăm declaraţii la momentul potrivit, prefectul este numit prin Hotărâre de Guvern, nu prin decizia premierului. Nu infirm ştirea care a apărut.

(Jurnalist: Adică Traian Berbeceanu urmează să ocupe această funcţie?)

-Da.”

Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Bucureștiului

Berbeceanu, care din vara acestui an este şeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost angajat, marţi, la grupul deputaţilor PNL.

Această mişcare este necesară pentru ca Berbeceanu să capte statutul de funcţionar public, pentru a putea ocupa, conform legii, funcţia de prefect.

Decizia numirii lui Berbeceanu ar urma să fie luată săptămâna aceasta, în viitoaea şedinţă de Guvern.

Prefectul Gheorghe Cojanu şi-a semnat, practic, sentinţa şi a pus punct carierei sale în funcţia de prefect după o serie uluitoare de gafe: a anunţat că şi-a luat concediu de odihnă în toiul pandemiei, a declarat ziariştilor că nu cunoaşte datele referitoare la situaţia pandemică din Bucureşti, la ore bune de la publicarea cifrelor, pentru că se afla, duminică, „la cumpărături”.

Punctul culminant al gafelor avut loc luni, când Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefect, a emis o listă de restricţii asupra căreia a revenit ulterior, din cauza unei „erori materiale” în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile.

Prefectul încă în funcţie şi-a încheiat seara de luni fugind de ziarişti, fără să facă nicio declaraţie.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu: „Este nulă de drept hotărârea cu măsurile pentru București”

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu (PSD), a declarat luni, la Antena 3, după ce a participat la ședința Comitetului Municipal București pentru Situații de Urgență, că în aprecierea sa „este nulă de drept” hotărârea privind măsurile care intră în vigoare de marți în Capitală.

„Vă dau o veste proasta. Hotararea de azi e nula de drept, este motivul pentru care premierul a dispus demiterea Prefectului. Prefectu a insistat (in sedinta) pentru incalcarea legii, ceea ce duce la nulitatea hotararii de azi. Exista riscul ca Prefectura sa nu emita hotararea Comitetului Municipal  pentru Situații de Urgență.  Daca oficiul juridic al Prefecturii are curaj sa isi puna semnatura pe o asemenea incalcare a legii…”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a spus, după ședința CMSU, că urmează să fie emisă Decizia.

Adauga un comentariu