Local

Jandarmii ieșeni au aplicat mai multe sancţiuni protestatarilor! Un individ avea un cuţit asupra lui – VIDEO

Publicat: 30 mart. 2021
Mai multe mașini, inclusiv mașina Jandarmieri sunt prezente la protestele anti-restricții din Iași, 29 martie 2021
Jandarmii au aplicat mai multe sancțiuni ca urmare a protestelor anti-restricții de la Iași

Ca urmare a protestelor din cursul serii de luni la Iași, jandarmii au aplicat mai multe sancţiuni acestora. Concret, oamenii legii au întocmit două procese verbale, unul pentur port cuţit şi sprai dar şi unul pentru portul unui baston telescopic.

În cursul serii trecute la Iași s-au strâns pentru a protesta câteva zeci, sute de ieşeni. Aceştia sunt nemulţumiţi pentru noile restricţii introduse de Guvernul României.

Jandarmii au aplicat mai multe sancţiuni

Protestele de la Iași nu au fost lipsite de incidente. Jandarmeria şi Poliţia s-au asigurat pentru păstrarea liniştii publice. Totuşi, mai mulţi protestatari au fost amendaţi şi în consecinţă li s-au întocmit mai multe procese verbale. De exemplu unui ieșean i s-a intocim un proces verbal pentru că avea asupra lui un cuţit şi un spray cu piper, un altul avea un baston telescopic şi un spray.

De altfel, jandarmii au aplicat 3 amenzi, unui ieşean care nu purta mască, unui indivit pentru că se afla sub influentă băuturilor alcoolice dar şi unui bărbat care a provocat un scandal.

Ce s-a întâmplat în cursul serii de luni la Iași

În cursul serii de luni, 29 martie 2021,  Iași au avut loc mai multe proteste în Iași. Zeci de oameni au ieșit din casă pentru a-și striga nemulțumirile în contextul în care Guvernul României a anunțat noi restricții pe timp de weekend dar și pe timpul săptămânii. Aceștia au scandat mai multe lozinci printre care și demisia lui Arafat dar și renunțarea la restricțiile pe care Guvernul României le-a impus.

De altfel, jandarmii și oamenii legii i-au însoțit pe protestatari pe tot parcursul protestelor pentru a preveni iscarea unor conflicte.

Datele oficiale emise de jandarmi spun că au fost semnalate doua infractiuni dar și trei contravenții.

Protest 29.03.2021

Infracțiuni constatate: 2 –

art.372, alin. 1 C. P.

Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase

(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări culturalsportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun:

a) cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire;

b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice;

c) substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Au fost aplicate 3 contravenții

– 1 av. scris- lg. 55/2020
– 2 amenzi L61/91
Valoare amenzi: 300 lei.

Activități de prevenire: 2

Ce s-a întâmplat în cursul serii de luni la București și în România

Totuși, la București au avut loc proteste o serie de proteste care au culminat cu mai multe acte de violență. Conducerea jandarmieriei a afirmat faptul că protestele au fost inițial pașnice, dar la un moment dat și-au pierdut caracterul acesta. Din aceste considerente, mai mulți indivizi au deviat de la traseul de proteste iar jandarmii au încercat să poarte un dialog cu acesta. Dar din păcate, totul a culminat cu intervenția în forță a acestora. Aceeași conducere a spus că au fost răniți un număr de 12 jandarmi.

Pe lângă București și Iași, în mai multe orașe din România au avut loc mai multe proteste. În total au ieșit mii de oameni care s-au arătat nemulțumiți de restricții.

Comentarii
  • Huooo ! La bulāu cu jigodiile care tulburā liniștea publicā ! Pe ei cu gaze, cu jet de apā, cu pulanele ! Purtați mascā, loazelor !

  • Toate scursurile orasului si a jud invecinate au pus o de protestul pulii,bine ca le au futut amenzi permise retinute,au dovedit ca prostia e fara limite

  • Au perturbat linistea publica ,amenzi la maxim ,verificati daca nu au consumat substante si mai ales daca nu sunt din CIUMA ROSIE ,NISTE COCALARI

  • Sunt odihniti,de asta le arde de proteste.Atat stiu sa faca.Vor umple in curând curțile spitalelor,ca in spitale nu vor mai gasi loc.
    Niste inconstienti din cauza cărora pandemia nu se va mai sfârși.

Adauga un comentariu